Visszatér az UTA kispadjára Bálint László György

2022. november 1.
Kedd délelőtt Ilie Poenaru kérésére az UTA vezetősége felbontotta az edző szerződését, a helyére pedig kinevezte Bálint László Györgyöt, akivel a 2019–2020-as idényben a második ligából az első osztályú bajnokságba jutott fel az aradi labdarúgócsapat.
<em>Hír szerkesztése</em> Visszatér az UTA kispadjára Bálint László György
Poenaru nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket | Fotó: uta-arad.ro

Az edzőváltást a klub a hivatalos internetes felületein jelentette be. Poenaruval az élen a csapat a legutóbbi hat meccsén a megszerezhető 18 pontból csak egyet gyűjtött be, és az utolsó előtti, kiesést jelentő 15. helyen áll a bajnokságban. Legutóbb vasárnap, hazai pályán kapott ki az UTA 1–0-ra az FC Argeștől, ami után azt lehetett olvasni a sportsajtóban, hogy a tréner hétfő délelőtt kérte a klubvezetőséget, hogy tárgyaljanak a folytatásról.

Poenaru egyébként – megfelelő végzettség hiányában – hivatalosan másodedző volt a csapatnál, a vezetőedzői tisztséget papíron Marin Dună töltötte be, de a gyakorlatban Poenaru irányított, és az övé volt a felelősség.

A brassói születésű, korábbi UTA-játékos Bálint László György még a Liga 2-ben lett az aradiak edzője, s a csapatot 12 év szünet után visszajuttatta az élvonalba – drámai körülmények között, 2020-ban, a koronavírus-járvány miatt félbeszakított, majd rendkívüli rájátszással befejezett csonka bajnokság végén. Az UTA edzői tisztségéről idén január 31-én mondott le a gyenge eredmények miatt, úgyhogy a 2021–2022-es idényt már Ionuț Badeával fejezte be az együttes. Utóbbival a nyáron nem hosszabbítottak, hanem Poenarut nevezték ki edzőnek.

Bálint legutóbb az Universitatea Craiova trénere volt, azonban a mostani idény első négy fordulója után menesztették, mert csapata várakozásokon alul teljesített. Azóta nem volt munkája.

További hírek

A Roulette húzza a talpalávalót.
Hír beküldése
Milyen érdekérvényesítő erőt képviselnek még általában a nemzeti közösségek a megyében?
Hír beküldése
A kéthetes rendezvénysorozat október 6-án ér véget.
<em>Hír szerkesztése</em> Nem segített a helyezésen az UTA pontszerzése
Döntetlent játszott az aradi csapat a kiesési rangadón.
<em>Hír szerkesztése</em> Kényszeralbérletbe költözik az UTA
Ideiglenesen Nagyváradon rendezi majd a hazai meccseit az aradi csapat.
<em>Hír szerkesztése</em> Novemberre ígérik a mikelakai felüljáró átadását
Fellélegezhetnek a körgyűrűn áthaladók.
Hír beküldése
Ötvenhat év kellett ehhez.
<em>Hír szerkesztése</em> Szülőföldön magyarul: péntektől utalják a támogatást
A támogatási kérelmek pozitív elbírálásáról szóló levélben minden kedvezményezett esetében szerepelni fog az a dátum, amelytől kezdődően felvehetik a múlt, 2022–2023-as tanévre szóló, 100 ezer forintnak megfelelő 1260 lejes oktatási-nevelési vagy hallgatói támogatást.
<em>Hír szerkesztése</em> Az MCC szervezésében mutatják be Botházi Mária legújabb könyvét
Októberben tartják meg.
<em>Hír szerkesztése</em> RMDSZ: legyen olcsóbb a vezetékes víz!
A szenátus megszavazta a törvényjavaslatot.