Visszatér az UTA kispadjára Bálint László György

Kedd délelőtt Ilie Poenaru kérésére az UTA vezetősége felbontotta az edző szerződését, a helyére pedig kinevezte Bálint László Györgyöt, akivel a 2019–2020-as idényben a második ligából az első osztályú bajnokságba jutott fel az aradi labdarúgócsapat.

Az edzőváltást a klub a hivatalos internetes felületein jelentette be. Poenaruval az élen a csapat a legutóbbi hat meccsén a megszerezhető 18 pontból csak egyet gyűjtött be, és az utolsó előtti, kiesést jelentő 15. helyen áll a bajnokságban. Legutóbb vasárnap, hazai pályán kapott ki az UTA 1–0-ra az FC Argeștől, ami után azt lehetett olvasni a sportsajtóban, hogy a tréner hétfő délelőtt kérte a klubvezetőséget, hogy tárgyaljanak a folytatásról.

Poenaru egyébként – megfelelő végzettség hiányában – hivatalosan másodedző volt a csapatnál, a vezetőedzői tisztséget papíron Marin Dună töltötte be, de a gyakorlatban Poenaru irányított, és az övé volt a felelősség.

A brassói születésű, korábbi UTA-játékos Bálint László György még a Liga 2-ben lett az aradiak edzője, s a csapatot 12 év szünet után visszajuttatta az élvonalba – drámai körülmények között, 2020-ban, a koronavírus-járvány miatt félbeszakított, majd rendkívüli rájátszással befejezett csonka bajnokság végén. Az UTA edzői tisztségéről idén január 31-én mondott le a gyenge eredmények miatt, úgyhogy a 2021–2022-es idényt már Ionuț Badeával fejezte be az együttes. Utóbbival a nyáron nem hosszabbítottak, hanem Poenarut nevezték ki edzőnek.

Bálint legutóbb az Universitatea Craiova trénere volt, azonban a mostani idény első négy fordulója után menesztették, mert csapata várakozásokon alul teljesített. Azóta nem volt munkája.

A rovatból ajánljuk:

Megpuhította az acélt az UTA – magabiztos győzelem az alsóházi rangadón
Az aradi csapat a rájátszásban még veretlen galaci együttest fogadta, és gól nélküli első félidő után 3–1 arányban nyert. A zártkapus büntetés végrehajtását felfüggesztették, így ismét beengedték a nézőket a stadionba.
Ezüstéremmel vigasztalódhat az aradi női kosárlabdacsapat
A döntő harmadik meccsét is elveszítette.
Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.
Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.