Történelmi derbit nyert az UTA [FRISSÍTVE]

2020. február 29.
FRISSÍTVE: Magabiztos győzelmet aratott hazai pályán az UTA a másodosztályú labdarúgó-bajnokság szombati játéknapján a temesvári Ripensia ellen.
<em>Hír szerkesztése</em> Történelmi derbit nyert az UTA [FRISSÍTVE]
Buhăcianu két góllal vette ki a részét a győzelemből | Fotó: uta-arad.ro

A romániai futballtörténelem két meghatározó, patinás múltú – és dicső jelent építgető – csapata találkozott szombat délelőtt az újaradi Motorul-pályán, ahová az élvonalba törekvő házigazdák hat éve kényszerültek, a Neuman Ferenc Stadion (rekordhosszúra nyúló) újjáépítése miatt.

A hat bajnoki címével a vidék legjobbjának számító UTA a pontvadászat hajnalán is létező Ripensiát fogadta, de mindkét csapat ellentétes elvárásokkal várta a meccset: a házigazdák első helyük megerősítését remélték az eredménytől, a tabella második felében tanyázó bánságiak pedig a kiesést jelentő helyek elől menekülnek.

Az esélyeknek megfelelően Bálint László vezetőedző tanítványai szereztek vezetést már az első fél óra végén: Buhăcianu egy remek kiugratást váltotta gólra. Az aradiak végig uralva a meccset a második félidőben két mintaszerű akció végén újabb gólokat szereztek – Buhăcianu és Ursu került kihagyhatatlan helyzetben –, bebiztosítva a győzelmüket. A Ripensia-játékosok az utolsó tí percben kétszer is tesztelték Iacob kapust, de próbálkozásaik csak arra voltak jók, hogy formában tartsák az UTA hálóőrét.

A piros fehérek 47-re gyarapították pontszámukat, és jelenleg 9 pont az előnyük a második helyezett Mioveni-nyel szemben, amely vasárnap döntetlent játszott.

  • 2. Liga, 23. forduló: UTA–Ripensia 3–0 (1–0), gól: Buhăcianu (29. és 60. p.), Ursu (78. p.).

Az UTA március 7-én a Sportul Snagov vendége lenne, de mivel a Bukarest környéki csapat nem állt ki szombaton a Metaloglobus ellen, bizonyára kizárják a bajnokságból, mert ez már „visszaeső”, és a szabályok értelmében a soros ellenfelek javára írják a 3 pontot.

FRISSÍTÉS: További eredmények: Dunărea Călăraşi–FK Csíkszereda 2–1, Viitorul Pandurii Târgu Jiu–Pandurii Târgu Jiu 4–0, Turnu Măgurele–Concordia Chiajna 2–1, Metaloglobus–Sportul Snagov 3–0 (játék nélkül), Petrolul–Farul 0–0; vasárnap: ASU Politehnica–Rapid 0–0, FC Argeş–CS Mioveni 1–1, Gloria Buzău–Kolozsvári Universitatea 2–2. Resicabánya szabadnapos. Az állás: 1. UTA 47 pont / 22 meccs, 2. Mioveni 38/22, 3. Rapid 37/22, ... 14. Ripensia 27/22.

További hírek

Hír beküldése
Kigyógyult a koronavírus-fertőzésből a ferences szerzetes.
<em>Hír szerkesztése</em> Bejutott a 16 közé a kupában az UTA
Szakadó hóesőben nyertek az aradiak Csíkszeredában.
<em>Hír szerkesztése</em> Sírgyalázás történt Vadászon
Ismeretlenek 11 nyughelyet rongáltak meg a református temetőben.
<em>Hír szerkesztése</em> Meggyújtották az első gyertyát a pécskai adventi koszorún [AUDIO]
Antal Péter polgármester családtagjai jelenlétében gyújtotta meg a lángot.
<em>Hír szerkesztése</em> Megkezdődött az advent
Advent első vasárnapja egyben az új egyházi év kezdete. A karácsonyig tartó négy hét alatt az egyház tiltja az esküvők, zajos mulatságok szervezését, a hívek böjtölve, testben és lélekben megtisztulva készülnek a Megváltó születésének ünnepére.
<em>Hír szerkesztése</em> Adventi gyertyagyújtás Pécskán
Minden vasárnap más-más hozza el a lángot.
<em>Hír szerkesztése</em> Bíró Zoltán: „A magyar emberek szavazata túlmutat a választáson – egy üzenet”
Kisjenő alpolgármestere az RMDSZ szenátorjelölt-listájának a vezetője.
<em>Hír szerkesztése</em> Fellépett az osztálypénz gyűjtése ellen a diákszövetség
A törvénytervezet 2000 lejig terjedő bírságot tenne lehetővé.
<em>Hír szerkesztése</em> Milyen magyarnak lenni Aradon? [AUDIO]
Élettörténeteket vár a Kölcsey Egyesület. Felhívás!
<em>Hír szerkesztése</em> Idén is lesz AMISZ-Mikulás
Ajándékcsomagok, ajándék bábelőadások, ajándékkoncert.