Történelmi derbit nyert az UTA [FRISSÍTVE]

FRISSÍTVE: Magabiztos győzelmet aratott hazai pályán az UTA a másodosztályú labdarúgó-bajnokság szombati játéknapján a temesvári Ripensia ellen.

A romániai futballtörténelem két meghatározó, patinás múltú – és dicső jelent építgető – csapata találkozott szombat délelőtt az újaradi Motorul-pályán, ahová az élvonalba törekvő házigazdák hat éve kényszerültek, a Neuman Ferenc Stadion (rekordhosszúra nyúló) újjáépítése miatt.

A hat bajnoki címével a vidék legjobbjának számító UTA a pontvadászat hajnalán is létező Ripensiát fogadta, de mindkét csapat ellentétes elvárásokkal várta a meccset: a házigazdák első helyük megerősítését remélték az eredménytől, a tabella második felében tanyázó bánságiak pedig a kiesést jelentő helyek elől menekülnek.

Az esélyeknek megfelelően Bálint László vezetőedző tanítványai szereztek vezetést már az első fél óra végén: Buhăcianu egy remek kiugratást váltotta gólra. Az aradiak végig uralva a meccset a második félidőben két mintaszerű akció végén újabb gólokat szereztek – Buhăcianu és Ursu került kihagyhatatlan helyzetben –, bebiztosítva a győzelmüket. A Ripensia-játékosok az utolsó tí percben kétszer is tesztelték Iacob kapust, de próbálkozásaik csak arra voltak jók, hogy formában tartsák az UTA hálóőrét.

A piros fehérek 47-re gyarapították pontszámukat, és jelenleg 9 pont az előnyük a második helyezett Mioveni-nyel szemben, amely vasárnap döntetlent játszott.

  • 2. Liga, 23. forduló: UTA–Ripensia 3–0 (1–0), gól: Buhăcianu (29. és 60. p.), Ursu (78. p.).

Az UTA március 7-én a Sportul Snagov vendége lenne, de mivel a Bukarest környéki csapat nem állt ki szombaton a Metaloglobus ellen, bizonyára kizárják a bajnokságból, mert ez már „visszaeső”, és a szabályok értelmében a soros ellenfelek javára írják a 3 pontot.

FRISSÍTÉS: További eredmények: Dunărea Călăraşi–FK Csíkszereda 2–1, Viitorul Pandurii Târgu Jiu–Pandurii Târgu Jiu 4–0, Turnu Măgurele–Concordia Chiajna 2–1, Metaloglobus–Sportul Snagov 3–0 (játék nélkül), Petrolul–Farul 0–0; vasárnap: ASU Politehnica–Rapid 0–0, FC Argeş–CS Mioveni 1–1, Gloria Buzău–Kolozsvári Universitatea 2–2. Resicabánya szabadnapos. Az állás: 1. UTA 47 pont / 22 meccs, 2. Mioveni 38/22, 3. Rapid 37/22, ... 14. Ripensia 27/22.

A rovatból ajánljuk:

Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.
Kötelező UTA-győzelem a sereghajtó ellen
Élre álltak az aradiak – az alsóházi rájátszásban.
Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.