Két meccs után lelépett az UTA edzője

Csak azután bontottak szerződést Falubbal, hogy tízezer lejt fizetett egy karitatív szervezetnek.

Mindössze két tétmérkőzésig tartott Adrian Falub (harmadik) aradi kalandja, és az UTA edzője – ökölvívó szakszóval élve – bedobta a törölközőt a másodosztályban szereplő csapatnál, három nappal az újabb bajnoki találkozó előtt faképnél hagyva a labdarúgókat.

A klub csütörtöki közleménye szerint a vezetőség megdöbbenéssel vette tudomásul, hogy az alig két hete kinevezett tréner szerdán szó nélkül elutazott a városból, hogy – mint kiderült – a harmadik ligás Kolozsvári Universitatea együtteséhez írjon alá. „Be kell ismernünk, hogy rossz stratégiát választottunk a szakmai irány megállapításakor ebben a bajnokságban, (…) és a felelősség teljes egészében bennünket terhel ezért a helyzetért” – fogalmazott a vezetőség a klub honlapján olvasható közleményben.

Hozzátették, hogy Falubbal csak bonbtottak szerződést, hogy a tréner „lelépési díjként” tízezer lejt átutalt a Cetatea Voluntarilor nevű aradi civil szervezet számlájára, a megyei kórház fertőző gyerekosztályának a felújítását célzó projekt támogatására.

Az elnökség belátta, hogy a „szakemberek” helyett jobb, ha a városhoz és a klubhoz ezer szállal kötődő, elhivatott személyeket bíz meg a szamai irányítással, így a legutóbbi két szezonban másodedzőként dolgozó Cristian Todeát ültette a kispadra. A volt középpályás a csütörtöki sajtótájékoztaón megtiszteltetésnek nevezte a feladatos, és bemutatta segítőit Cristian Păcurar és az emblematikus volt hátvéd, Sorin Botiș személyében (utóbbiak a klub ifjsúsági, illetve kölyökcsapatait edzették eddig). Ők hárman készítik fel a csapatot a szombati szatmránémeti mérkőzésre, az Olimpia ellen.

Az aradi edzőmizéria már-már latin-amerikai sorozatokat idéz: hat forduló után közös megegyezéssel szerződést bontottak a nyáron kinevezett Adrian Mihalceával, majd szóban megyeztek Liviu Ciobotariuval, aki sms-ben üzente meg, hogy meggondolta magát, végül a korábban Aradon már megfordult Adrian Falubot nevezték ki, akinek az irányítása alatt pontot sem szerzett, de még gólt sem rúgott a csapat. Az UTA jelenleg a 13. helyen áll a II. Ligában, nyolc forduló után mindössze kilenc ponttal.