Megvált edzőjétől az UTA

A klub honlapján megjelent szűkszavű közleményben jelentette be az UTA vezetősége, hogy hétfőn „békés úton” megválnak Adrian Mihalcea vezetőedzőtől, sőt Gheorghe Mihali másodedző szolgálataira sem tartanak igényt.

A nyáron szerződtetett tréner korai menesztésének oka a várakozáson aluli bajnoki szereplés: a rajtnál még a feljutást célul kitűző egyesület hat forduló alatt mindössze kilenc pontot gyűjtött, kétszer nyert, egyszer veszített és három döntetlent játszott. Ezzel a húszcsapatos másodosztály kilencedik helyén áll az UTA, hat ponttal lemaradva az éllovas nagyszebeni AFC Hermannstadt mögött.

A legutóbbi fiaskó, a Balotești elleni szombati hazai 2–2-es döntetlen után Mihalcea kilátásba helyezte lemondását, de utóbb azt mondta, hogy a vezetőségre bízza a döntést. A tréner a sportsajtóban mindenesetre arra panaszkodott, hogy nem élvezi a labdarúgók bizalmát, és a játékosokat sehogy sem tudja csapattá kovácsolni.

A klubvezetés tájékoztatása szerint az új vezetőedző kinevezéséig Cristian Todea pályaedző vezeti az tréningeket. Az UTA szombaton az Afumați vendége lesz a II. Liga hetedik fordulójában.

A rovatból ajánljuk: