Ország-világ

<em>Hír szerkesztése</em> Több mint 60 ezren tüntetnek a kormány ellen
Több mint hatvanezresre duzzadt a bukaresti Victoriei téren tüntető tömeg. Újabb dulakodás tört ki a csendőrök és demonstrálók között. A bukaresti tájékoztatása szerint eddig 172-en szorultak orvosi ellátásra. Kilenc személyt szállítottak kórházba, közülük ketten csendőrök. A tüntetők elmondták: ki akarták fejezni szolidaritásukat az anyaországban hátrahagyottakkal.
<em>Hír szerkesztése</em> Több mint 120 ezren használták az autópálya-határátkelőt
A vendégmunkások szabadságra jönnek, a turisták nyaralni mennek.
<em>Hír szerkesztése</em> Állami támogatásban részesülhetnek a bölcsődék
Érvénybe lépett az RMDSZ által kidolgozott törvény.
Hír beküldése
Heves esőzések lesznek kedd estig az ország csaknem egész területén, így Arad megyében is. Villámlásoktól kísért felhőszakadásokra kell számítani, jégeső is kialakulhat, erős széllökések lehetnek. A lehulló csapadék mennyisége elérheti a 20-25, elszigetelten a 30-40 litert négyzetméterenként.
Hetvenkét éves korában, hétfőn elhunyt Lovas István újságíró-publicista, a magyar nemzeti újságírás jeles alakja. Lovas István 1945-ben született Budapesten. 1984 és 1990 között a Szabad Európa Rádió szerkesztője volt Münchenben, illetve tudósítója New Yorkban. 1990-ben tért vissza Magyarországra.
A jelenlegi ötről tíz évre nő a nagykorú román állampolgárok számára kibocsátott biometrikus útlevelek érvényessége. A 12 év alatti gyerekek útlevelének érvényessége 3 év, a 12 és 18 év közöttieké 5 év marad. Eredetileg a 25 év felettiek útlevelének érvényességét duplázták volna meg, de az RMDSZ javaslatára a korhatárt 18 évre csökkentették.
<em>Hír szerkesztése</em> Több órás kamionsor a román–magyar határon [VIDEÓ]
A pünkösdi korlátozás miatt sok tehergépkocsi gyűlt össze a vámnál.
Hír beküldése
A levélben leadott szavazatok összeszámolása során szerzett szavazatokkal eggyel bővült, 134-re nőtt a Fidesz-KDNP által elnyert mandátumok száma, a Jobbiké eggyel csökkent. Hétfő délelőttig 96 751 érvényes levélszavazatot számoltak össze, ebből 91 660-at kapott a Fidesz-KDNP pártszövetség, így ez a lista még egy mandátumhoz jutott.
<em>Hír szerkesztése</em> Orbán: „Sorsdöntő győzelmet arattunk!”
A Fidesz-KDNP kétharmados többséget szerzett a magyarországi választáson.
A 3300 kilométer hosszúra tervezett út Litvániától Lengyelországon, Szlovákián, Magyarországon, továbbá Románián és Bulgárián keresztül halad Görögországig. A román–magyar határ melletti négy romániai megye önkormányzata támogatja a gyorsforgalmi folyosó kiépítését, erről szándéknyilatkozatot írtak alá.
Feliratkozás Ország-világ csatornájára