Két bronzérmet szereztek a Csiky-sek a sportolimpián

A Kolozsváron zajló Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpián két bronzérmet szereztek úszásban az aradi Csiky Gergely Főgimnáziumot képviselő diákok. Erdei Emese testnevelő tanár tájékoztatása szerint a szerda esti gálán Kocsis Hedvig (50 m gyors) és a 4x50 m-es vegyes gyorsváltó tagjai (Kocsis Hedvig, Kovács Kriszta, Kecskés Márk, Zabojszky Dávid) nyakába akasztották a harmadik helyért járó érmeket.

Az iskola fiú röplabdacsapat két győzelmet aratott az első játéknapon: az Ambrus Roland, Csomós Roland, Józsa Tamás, Katona Tihamér, Morariu Adrian, Sipos Walter, Siska-Szabó Lehel, Kovács Ádám, Csiszár Balázs, Kecskés Márk összeállítású társaság a kolozsvári Báthory István Elméleti Líceum és az Apáczai Csere János Elméleti Líceum csapatát is 2:1 arányban győzte le. Csütörtökön a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Gimnázium, a dévai Téglás Gábor Elméleti Líceum és a szilágycsehi Gheorghe Pop de Băsești Technológiai Líceum lesz az ellenfél a körmérkőzéses tornán.

A szeptember 24-ig tartó sportolimpián hat sportágban mérik össze tudásukat az erdélyi magyar középiskolások.

A megnyitóról készült kisfilm itt tekinthető meg:

A rovatból ajánljuk:

Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a nagyszebeni Hermannstadtól az első osztályú labdarúgó-bajnokság alsóházi rájátszásának pénteki délutáni meccsén. A második félidőben Paraschiv elérte a mesterhármast, Micovschi távoli lövése pedig csak a szépítésre volt elegendő.
Kötelező UTA-győzelem a sereghajtó ellen
Élre álltak az aradiak – az alsóházi rájátszásban.
Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.
Bukaresti vereségével lemaradt a felsőházi rájátszásról az UTA
A meccset beárnyékolta a két szurkolótábor közötti tömegverekedés.