Kapusposzton nagy változások az UTA csapatában

Robert Popa, az új szerzemény | Fotó: uta-arad.ro

Robert Popa, az új szerzemény | Fotó: uta-arad.ro

Megvált két kapusától, Florin Iacob csapatkapitánytól és Danyilo Kuhertől az első osztályú labdarúgó-bajnokságban érdekelt UTA, helyettük pedig leszerződtette az élvonalból kiesett FCU 1948 Craiovától Robert Popát.

Az aradi klub hivatalos médiafelületein csütörtökön köszönte meg a két hálóőr szolgálatait: a közleményben kiemelték, hogy Iacob 2019 nyarán érkezett Aradra, amikor a csapat még a 2. Ligában szerepelt, és nagy érdemei voltak abban, a következő évben az UTA 12 év szünet után feljutott az első osztályba. Ő volt egyébként az egyetlen „hírmondó” abból a keretben, aki a most zárult idényben is a piros-fehéreket erősítette még. Mirel Rădoi volt szövetségi kapitány idejében Iacob a válogatott keretébe is bekerült.

Kuhert 2023 februárjában szerződtették, hogy pótolja Iacobot, amikor sérülés vagy gyengébb formája miatt nem számítottak rá, és bár volt néhány emlékezetes meccse, igazából nem lett stabil kezdőjátékos.

Egyelőre egy kapust szerződtetett a klubvezetés a helyükre: Robert Popát az élvonalból kiesett FCU 1948 Craiovától. A fiatal kapus a román U20-as válogatott csapatkapitánya, és eddig valamennyi korosztályban szerepelt már a nemzeti csapatban. Azt nem közölték, hogy mennyi időre szerződtették. Az UTA keretében van még egy kapus, Denis Lungu, aki a harmadik számú opció volt eddig.

A rovatból ajánljuk:

Szerencsétlen 13-as: kikapott a UTA a hétvégi fordulóban
Nem jött jól a válogatott meccsek miatt elrendelt bajnoki szünet az aradi csapat számára.
Pecsovszky József 56 évvel ezelőtt hunyt el
A legendás labdarúgó 47 évet élt.
Emberhátrányban is három pontot szerzett az UTA
A Puskás-díjas Zsóri Dániel hazai közönség előtt is bemutatkozott.
Pingpongbajnokságot hirdetnek amatőröknek
Zimándközön állnak asztalhoz.
Aradi úszósikerek Orosházán
A Nagy Sándor-emlékversenyen remekeltek a VSK-sok.