Karnyújtásnyira a feljutástól az UTA [FRISSÍTVE]

Roppant fontos győzelmet aratott az UTA a másodosztályú labdarúgó-bajnokság kényszer-rájátszása 3. fordulójának nyitó meccsén hétfő este.

Bálint László vezetőedző együttese álomrajtot vett Mioveni-ben, igaz, hogy ehhez kellett a vendéglátók előzékenysége is. A hazaik védője, Bețea addig-addig tétovázott a saját tizenhatosa előtt, míg Ioniță elpiszkálta előle a labdát, az Ursu elé pattant, aki állítgatás nélkül nyolc méterről a bal alsó sarokba helyezett.

Bețea a hajrában összehozott egy tizenegyest is – kézzel ért a labdába a tizenhatoson belül –, amit az aradiak csapatkapitánya, Cipiran Rus magabiztosa értékesített.

 

Az UTA ezzel – a hazai vereség és döntetlen után – megszerezte első győzelmét a koronavírus-járvány miatt félbeszakított bajnokság rájátszásában, és ha a hátralévő két meccsen egy pontot szerez, már nem veszítheti el a feljutást érő első két hely valamelyikét (a harmadik helyezett osztályozóra jogosult). Ha sikerülne a bravúr, az UTA tizenkét év szünet után játszhatna ismét az első osztályban.

2. Liga, rájátszás, 3. forduló: CS Mioveni–UTA 0–2, gólszerzők: Ursu (5. p.), C. Rus (86. p., 11-esből). FRISSÍTÉS: keddi eredmények: Rapid–FC Argeș 1–2, Turnu Măgurele–Petrolul 0–0.

FRISSÍTÉS 2: Péntek este, a 2. fordulóból elmaradt meccsen: FC Argeș–Mioveni 2–3.

1. UTA 3 1 1 1 6–5 29
2. Tr. Măgurele 3 1 2 0 4–3 25
3. Mioveni 3 1 1 1 3–4 24
4. FC Argeș 3 1 1 1 4–4 23
5. Petrolul 3 0 3 0 1–1 22
6. Rapid 3 0 2 1 1–2 21

Az UTA július 26-án, vasárnap este a Rapidot fogadja, majd augusztus elsején Pitești-en, az FC Argeș ellen fejezi be az idényt.

A rovatból ajánljuk:

Megpuhította az acélt az UTA – magabiztos győzelem az alsóházi rangadón
Az aradi csapat a rájátszásban még veretlen galaci együttest fogadta.
Ezüstéremmel vigasztalódhat az aradi női kosárlabdacsapat
A döntő harmadik meccsét is elveszítette.
Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.
Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.