Drámai döntetlent játszott az UTA a kupában

A ráadás perceiben egyenlítve döntetlent ért el az UTA a labdarúgó Román Kupa csoportmeccseinek első fordulójában szerda este, hazai pályán az FCSB (volt Steaua) ellen.

Fűtötte a bizonyításvágy az aradiakat, hiszen a bajnokságban három nappal korábban kikaptak a bukarestiektől idegenben, így a „visszavágón” a még csak 17 éves Rareș Pop révén már a 7. percben megszerezték a vezetést. Az első húsz perc végén azonban Hoxhallari a tizenhatoson belül szabálytalanul állította meg az UTA-nevelés FCSB-csatárt, David Miculescut, a fővárosiak javára megítélt tizenegyesből pedig Radunovic egyenlített.

A hazaiak albán védője rögtön térfélcsere után is „főszerepet” játszott, mert felszabadítás helyett elszerencsétlenkedett egy labdalevételt a saját tizenhatosán, Radaslavescu pedig köszönte a lehetőséget, és kapásból védhetetlen gólt lőtt Balauru kapujába.

Úgy tűnt, hogy az UTA hiába hajt az egyenlítésért, nem találja a rést a bukarestiek védelmén, de aztán segítségére sietett Adrian Cojocaru, aki 11 perc alatt négy FCSB-játékost állított ki – igaz, a pályáról „csak” hármat, Andrei Chindrișt ugyanis a kispadról küldte el. Rachid Bouhenna előbb sárga lapot kapott, de ironikus reakciójáért ezt „megduplázta” a játékvezető (83. perc), majd Chindrișt tessékelte ki a bíró a játéktér környékéről (88. p.), aztán a szabálytalankodó Radunovic (90+1. p.) és Popescu (90+4. p.) is második sárga lappal szállt ki a játékból. Az utóbbiért megítélt szabadrúgásból beívelt labdát Cascini fejjel tette Postolachi elé, aki közelről kiegyenlített, fél perc múlva pedig le is fújta a meccset a bíró.

Román Kupa, csoportkör, 1. forduló, 2. csoport:

  • UTA–FCSB 2–2 (1–1), gólszerzők: Pop (7.), Postolachi (90+6.), illetve Radunovic (22., 11-esből), Radaslavescu (47.).
  • FC Buzău (Liga 2.)–FC Botoșani 0–1
  • Galaci Oțelul (Liga 3.)–CS Mioveni 0–1

Az UTA november 9-én Buzău, december 7-én pedig Mioveni vendége lesz.

A rovatból ajánljuk:

Megpuhította az acélt az UTA – magabiztos győzelem az alsóházi rangadón
Az aradi csapat a rájátszásban még veretlen galaci együttest fogadta, és gól nélküli első félidő után 3–1 arányban nyert. A zártkapus büntetés végrehajtását felfüggesztették, így ismét beengedték a nézőket a stadionba.
Ezüstéremmel vigasztalódhat az aradi női kosárlabdacsapat
A döntő harmadik meccsét is elveszítette.
Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.
Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.