Bemutatta új szerzeményeit az UTA

Csütörtök délelőtt sajtótájékoztató keretében mutatta be új játékosait az első osztályú labdarúgó-bajnokságban (SuperLigában) érdekelt UTA.

Mircea Rednic vezetőedző társaságában tíz új futballista vett részt a konferencián, melyen elhangzott, hogy a szerdán aláírt görög középhátvéd, a 25 éves Sztefanosz Sztrungisz holnap érkezik Aradra, és vasárnap állhat edzésbe.

Addig is az UTA túl lesz a 2023–2024-es bajnoki idény első meccsén, ugyanis az aradiak galaci vendégjátéka nyitja meg péntek este 18.30-tól az új szezont. Mircea Rednic, az UTA trénere szerint győzelmi tervekkel utaznak Moldvába, de lehetelten megjósolni előre a nyitómeccs eredményét: a másodosztályú bajnokság második helyezettjeként feljutó Oțelult a sajátjánál homogénebb csapatnak tartotta az edző, viszont az aradiak mellett szól, hogy nyáron – szerinte – értékes játékosokkal erősödött a keret: többek között brazil, szlovák, bolgár, holland és moldovai játékosok érkezte a hazaiak mellett.

Az élvonalbeli tagságát osztályozón megőrző UTA összetétele tehát alaposan átalakult az elmúlt egy hónap és egy hét alatt, de Rednic szerint biztató, hogy a társaság jó hangulatban várja a bajnokságot, a játékosok optimisták, végre „megint zenét hallani az öltözőben”.

Az átigazolási időszak még nem ért véget, és az UTA még legalább két posztra szeretne új játékosokat szerződtetni. Rednic szerint a védelem jobb szárnyára és a csatárpozícióba keresnek még egy-egy futballistát. Újságírói kérdésre a vezetőedző elmondta: a most rajtoló idényben az első nyolc közé várja a csapatot.

A rovatból ajánljuk: