Kiütéses győzelemmel őrizte meg első osztályú tagságát az UTA

A gól nélküli első meccs után a vasárnap esti visszavágón 5–1-re legyőzte az FC Buzăut az UTA, és ezzel az aradi futballcsapat bebiztosította az élvonalban maradását.

A teljesen üres vendégszektort leszámítva megtelt az aradi Neuman Ferenc Aréna, az első tíz percben mégis mintha a moldvaiak mozogtak volna otthonosabban a kivételesen jó minőségű gyepen. A negyedik percben Iacob kapusnak akrobatikus mozdulattal kellett kipiszkálnia a léc alól a labdát egy vendégszabadrúgás után, és az ezt követő szögletnél is érsen kellett lennie, hogy ne a másodosztályú bajnokság ötödik helyéről az osztályozóra kerülő buzăuiak szerezzenek vezetést.

Nem is csoda, hogy a közönség „ébresztőt” fütyült Mircea Rednic tanítványainak, akik az előzmények alapján teljesen váratlanul gólt szereztek: egy jobb oldali szögletből érkező labdát Postolachi fejjel juttatott a kapuba.

 

A szünetig hátralévő időben „partiban” voltak egymással a csapatok, a látogatók tisztességgel védekeztek, egyszerű, de célratörő támadásokat vezettek, míg a hazaiak játékán érződött, hogy szeretnék megbecsülni az eredményt, ami abban a pillanatban az első osztályú tagsággal ért fel.

Szünet után pár perccel Chindriș csapott le egy labdára a vendégek tizenhatosán belül, mert a látogatók védői mintha az öltözőben ragadtak volna. Az újabb gól szemmel láthatóan kedvét szegte a buzăui együttesnek, amely negyedóra múlva ismét „benézett” egy baloldali beadást, aminek ismét Chindriș (meg az aradi közönség) örvendett a legjobban.

A háromgólos vezetés tudatában az UTA egyre magabiztosabban mígnem a vendégek Alexandru távoli, lapos szabadrúgásával némiképp szépítettek. Hiába csillant fel azonban a remény a látogatók előtt, a kapusuk szertefoszlatta azt, amikor a hajrában megajándékozta egy labdával Vukcevivet, aki kiszolgálta Postolachit, és a PSG-nevelésű moldovai válogatott csatárnak csak be kellett passzolnia a kapuba a labdát.

A csereként beállt Otele a végén egy távoli, nem túl erős, de jól helyezett lövéssel megadta a kegyelemdöfést, a lefújás után pedig a nézők a pályára beözönlve ünnepelték a játékosokkal együtt, hogy a következő idényt is az első osztályú labdarúgó-bajnokságban kezdheti meg az UTA.

Osztályozó az élvonalbeli (Szuperliga) tagságért, visszavágók:

  • UTA–FC Buzău (2. Liga) 5–1, gólszerzők: Postolachi (16. és 80.), Chindriș (50. és 65.), Otele (89.), illetve Alexandru (68.); az első osztályban maradt az UTA, 5–1-es összesítéssel

  • FC Argeș–Bukaresti Dinamo (2. Liga) 4–2; feljutott az első osztályba a Dinamo, 8–5-ös összesítéssel

P. L. Zs.

A rovatból ajánljuk: