Az UTA megkapta a Pecsovszky-hagyaték egy részét

2020. április 5.
Értékes aradi futballrelikviákkal gyarapodott az UTA történelmi tára, ugyanis néhai Pecsovszky József fia, László átadta a legendás játékos hagyatékának egy részét Mészár Sándornak, az nagy múltú aradi labdarúgóklub újjáalapítójának.
<em>Hír szerkesztése</em> Az UTA megkapta a Pecsovszky-hagyaték egy részét
Mészár Sándor a Pecsovszky családdal Balatonfüreden

Az örömteli, ugyanakkor megható történetről Mészár Sándor – az Arad Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóság vezetője, az RMDSZ idei aradi polgármesterjelöltje – számolt be az Aradi Híreknek. Március elején, a koronavírus-járvány miatt meghozott utazáskorlátozás bevezetése előtt találkozott Balatonfüreden a legendás Csala (ez volt a beceneve a magyar és román válogatottban is szerepelt Pecsovszky Józsefnek) Németországban élő fiával és annak családjával.

„Csala fiával és menyével, Lacival és Verával, valamint unokájával, Lászlóval találkozhattam. Megérte a hosszú utat, hiszen nagyon fontos és értékes fotókat, dokumentumokat adtak át nekem, amiket hamarosan be fogunk mutatni a nagyközönségnek is. Ezúton is köszönöm szépen Pecsovszkyéknak, hogy továbbra is jelen vannak az UTA életében, és gazdagítják a klubot sporttörténelmi szempontból” – nyilatkozta Mészár Sándor.

Idén lesz 52 éve, hogy a kiváló csatár és fedezet, Pecsovszky József elhunyt. Fia, László, aki apja nyomdokaiba lépett, Németországban el, de gyakran hazalátogat Aradra.

Nem állt le a munka az UTÁ-nál

Mészár Sándor szerint a labdarúgó-bajnokság felfüggesztése a koronavírus-járvány miatt nem jelenti azt, hogy az UTA háza táján megállt volna a munka. A másodosztály élén álló nagycsapat játékosai az edzők irányítása mellett otthonukban végzik az edzésmunkát, egy internetes alkalmazás segítségével zajlanak a „közös tréningek”, az utánpótlás- és kölyökcsapatok tagjainak pedig a trénerek küldenek otthon is elvégezhető mozgásgyakorlatokat.

A klubvezetőség pedig az első osztályú licenc megszerzéséhez szükséges dokumentáció összeállításán dolgozik, ugyanis ősztől jó eséllyel az élvonalban folytatja a szereplést az UTA. Bár egyelőre még azt sem tudni, mikor és hogy folytatódik a 2. Liga.

További hírek

Hír beküldése
A polgármester és az ott szolgált lelkész roma fiatalok egy csoportjára gyanakszik.
Hír beküldése
Kigyógyult a koronavírus-fertőzésből a ferences szerzetes.
<em>Hír szerkesztése</em> Bejutott a 16 közé a kupában az UTA
Szakadó hóesőben nyertek az aradiak Csíkszeredában.
<em>Hír szerkesztése</em> Sírgyalázás történt Vadászon
Ismeretlenek 11 nyughelyet rongáltak meg a református temetőben.
<em>Hír szerkesztése</em> Meggyújtották az első gyertyát a pécskai adventi koszorún [AUDIO]
Antal Péter polgármester családtagjai jelenlétében gyújtotta meg a lángot.
<em>Hír szerkesztése</em> Megkezdődött az advent
Advent első vasárnapja egyben az új egyházi év kezdete. A karácsonyig tartó négy hét alatt az egyház tiltja az esküvők, zajos mulatságok szervezését, a hívek böjtölve, testben és lélekben megtisztulva készülnek a Megváltó születésének ünnepére.
<em>Hír szerkesztése</em> Adventi gyertyagyújtás Pécskán
Minden vasárnap más-más hozza el a lángot.
<em>Hír szerkesztése</em> Bíró Zoltán: „A magyar emberek szavazata túlmutat a választáson – egy üzenet”
Kisjenő alpolgármestere az RMDSZ szenátorjelölt-listájának a vezetője.
<em>Hír szerkesztése</em> Fellépett az osztálypénz gyűjtése ellen a diákszövetség
A törvénytervezet 2000 lejig terjedő bírságot tenne lehetővé.
<em>Hír szerkesztése</em> Milyen magyarnak lenni Aradon? [AUDIO]
Élettörténeteket vár a Kölcsey Egyesület. Felhívás!