Az UTA megkapta a Pecsovszky-hagyaték egy részét

Értékes aradi futballrelikviákkal gyarapodott az UTA történelmi tára, ugyanis néhai Pecsovszky József fia, László átadta a legendás játékos hagyatékának egy részét Mészár Sándornak, az nagy múltú aradi labdarúgóklub újjáalapítójának.

Az örömteli, ugyanakkor megható történetről Mészár Sándor – az Arad Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóság vezetője, az RMDSZ idei aradi polgármesterjelöltje – számolt be az Aradi Híreknek. Március elején, a koronavírus-járvány miatt meghozott utazáskorlátozás bevezetése előtt találkozott Balatonfüreden a legendás Csala (ez volt a beceneve a magyar és román válogatottban is szerepelt Pecsovszky Józsefnek) Németországban élő fiával és annak családjával.

„Csala fiával és menyével, Lacival és Verával, valamint unokájával, Lászlóval találkozhattam. Megérte a hosszú utat, hiszen nagyon fontos és értékes fotókat, dokumentumokat adtak át nekem, amiket hamarosan be fogunk mutatni a nagyközönségnek is. Ezúton is köszönöm szépen Pecsovszkyéknak, hogy továbbra is jelen vannak az UTA életében, és gazdagítják a klubot sporttörténelmi szempontból” – nyilatkozta Mészár Sándor.

Idén lesz 52 éve, hogy a kiváló csatár és fedezet, Pecsovszky József elhunyt. Fia, László, aki apja nyomdokaiba lépett, Németországban el, de gyakran hazalátogat Aradra.

Nem állt le a munka az UTÁ-nál

Mészár Sándor szerint a labdarúgó-bajnokság felfüggesztése a koronavírus-járvány miatt nem jelenti azt, hogy az UTA háza táján megállt volna a munka. A másodosztály élén álló nagycsapat játékosai az edzők irányítása mellett otthonukban végzik az edzésmunkát, egy internetes alkalmazás segítségével zajlanak a „közös tréningek”, az utánpótlás- és kölyökcsapatok tagjainak pedig a trénerek küldenek otthon is elvégezhető mozgásgyakorlatokat.

A klubvezetőség pedig az első osztályú licenc megszerzéséhez szükséges dokumentáció összeállításán dolgozik, ugyanis ősztől jó eséllyel az élvonalban folytatja a szereplést az UTA. Bár egyelőre még azt sem tudni, mikor és hogy folytatódik a 2. Liga.

A rovatból ajánljuk: