Az UTA megkapta a Pecsovszky-hagyaték egy részét

2020. április 5.
Értékes aradi futballrelikviákkal gyarapodott az UTA történelmi tára, ugyanis néhai Pecsovszky József fia, László átadta a legendás játékos hagyatékának egy részét Mészár Sándornak, az nagy múltú aradi labdarúgóklub újjáalapítójának.
<em>Hír szerkesztése</em> Az UTA megkapta a Pecsovszky-hagyaték egy részét
Mészár Sándor a Pecsovszky családdal Balatonfüreden

Az örömteli, ugyanakkor megható történetről Mészár Sándor – az Arad Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóság vezetője, az RMDSZ idei aradi polgármesterjelöltje – számolt be az Aradi Híreknek. Március elején, a koronavírus-járvány miatt meghozott utazáskorlátozás bevezetése előtt találkozott Balatonfüreden a legendás Csala (ez volt a beceneve a magyar és román válogatottban is szerepelt Pecsovszky Józsefnek) Németországban élő fiával és annak családjával.

„Csala fiával és menyével, Lacival és Verával, valamint unokájával, Lászlóval találkozhattam. Megérte a hosszú utat, hiszen nagyon fontos és értékes fotókat, dokumentumokat adtak át nekem, amiket hamarosan be fogunk mutatni a nagyközönségnek is. Ezúton is köszönöm szépen Pecsovszkyéknak, hogy továbbra is jelen vannak az UTA életében, és gazdagítják a klubot sporttörténelmi szempontból” – nyilatkozta Mészár Sándor.

Idén lesz 52 éve, hogy a kiváló csatár és fedezet, Pecsovszky József elhunyt. Fia, László, aki apja nyomdokaiba lépett, Németországban el, de gyakran hazalátogat Aradra.

Nem állt le a munka az UTÁ-nál

Mészár Sándor szerint a labdarúgó-bajnokság felfüggesztése a koronavírus-járvány miatt nem jelenti azt, hogy az UTA háza táján megállt volna a munka. A másodosztály élén álló nagycsapat játékosai az edzők irányítása mellett otthonukban végzik az edzésmunkát, egy internetes alkalmazás segítségével zajlanak a „közös tréningek”, az utánpótlás- és kölyökcsapatok tagjainak pedig a trénerek küldenek otthon is elvégezhető mozgásgyakorlatokat.

A klubvezetőség pedig az első osztályú licenc megszerzéséhez szükséges dokumentáció összeállításán dolgozik, ugyanis ősztől jó eséllyel az élvonalban folytatja a szereplést az UTA. Bár egyelőre még azt sem tudni, mikor és hogy folytatódik a 2. Liga.

További hírek

<em>Hír szerkesztése</em> Jelképes összegért helyezhetik ki asztalaikat a vendéglátósok
Olcsó, de nem ingyenes.
<em>Hír szerkesztése</em> Virtuális ballagás a Csiky-ben [VIDEO]
A járványhelyzet miatt nem szabad hagyományos ünnepséget szervezni.
<em>Hír szerkesztése</em> Újraindul az ügyfélfogadás az RMDSZ-székházban
A honosítási ügyintézés is.
<em>Hír szerkesztése</em> Június elsejétől a teraszok mellett a strandok is megnyithatnak
Június elsejétől a vendéglői teraszok mellett megnyílnak a szabadtéri strandok, és a településekről való elutazáshoz a saját felelősségre kitöltött nyilatkozatra sem lesz szükség – jelentette be csütörtök kora délután Klaus Iohannis államfő.
<em>Hír szerkesztése</em> Virtuális ballagás lesz idén a Csiky-ben
Filmvetítéssel idézik fel a korábbi ünnepségek hangulatát.
<em>Hír szerkesztése</em> Dél-erdélyi autópálya: 2024-re készülhet el az utolsó hiányzó szakasz
Éjféltől a teherforgalom is haladhat Holgya és Marosillye között.
<em>Hír szerkesztése</em> Tízéves a kedvezményes honosítási törvény
Potápi: az elmúlt tíz év nemzetpolitikájának legfontosabb mérföldköve.
<em>Hír szerkesztése</em> Meggyógyult a vérplazmával kezelt első beteg
Túl van a nehezén.
<em>Hír szerkesztése</em> Baleset történt Pécska és Nagylak között
Megúszták ép bőrrel.
<em>Hír szerkesztése</em> Véglegesítették az érettségi menetrendjét
Idén csak írásbeli vizsgák lesznek.