Arany- és ezüstérmes a Csiky a Sportolimpián

Nyolc sportágban mérték össze tudásukat és tehetségüket az erdélyi magyar középiskolások a Kolozsváron szeptember 17. és 21. közötti Sportolimpián.

Az aradi Csiky Gergely Főgimnázium fiú röplabdázói két érmet szereztek: a hagyományos röplabda-bajnokságban másodikok lettek, a strandröplabda-vetélkedőt viszont megnyerték.

Ebben a sportágban hagyományosan jól szerepelnek az aradiak a Sportolimpián: a 2016-os első kiírást megnyerték, azóta pedig két ezüstérmet szereztek ebben a számban. (2017-ben összesen négy érmet szereztek.)

A Lovas Loránd, Bacos Alex, Sipos Richárd, Kisvárdai Spier Tamás, Csapó Dávid, Rudolf Gábriel, Kecskés Tamás, Kovács Róbert, Almási Lóránt összetételű gárda ezúttal is bejutott a fináléba, ám ott alulmaradt a Báthory István Elméleti Líceum csapatával szemben.

Strandröplabdában viszont javított a Lovas Loránd, Bacos Alex duó, így megvédte a Csiky tavalyi címét.

Az ezüstérmes csapat

Vegyes párosban is beneveztek a strandröplabda-bajnokságra a Csiky-sek, ám a Sipos, Schifler páros nem jutott tovább.

Lett volna még egy érem, de a 100 m síkfutás döntője egybeesett a röplabda fináléjával, így abban nem indult el a Csiky Gergely Főgimnázium versenyzője – tájékoztatott Erdei Emese testnevelő tanár, a csapatok edzője és kísérője.

A rovatból ajánljuk:

Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.
Kötelező UTA-győzelem a sereghajtó ellen
Élre álltak az aradiak – az alsóházi rájátszásban.
Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.