Egy-egy arany- és ezüstérmet szereztek a Csiky-sek a sportolimpián

A múlt szerdától szombatig tartott Kolozsváron a 3. Erdélyi Magyar Középiskolások Sportolimpiája.

Az aradi Csiky Gergely Főgimnázium a fiú röplabdában és strandröplabdában, valamint atlétikában képviseltette magát, és amint várható volt a csapatsportágakban két érmet is szereztek.

A röplabda hagyományos változatában a srácok két évvel ezelőtt győztek, tavaly pedig ezüstérmesek lett, úgyhogy esélyeshez méltón idén is megnyerték a csoportküzdelmeket: az Apáczai Csere János Líceum és a Téglás Gábor Elméleti Líceum ellen is 2:0-ra diadalmaskodtak (előbb 25:19 és 25:10, utóbb 25:15 és 25:21 volt a szettarány). Az elődöntőben a Gheorghe Pop de Băsești Technológiai Líceum együttese sem jelentett akadályt (2:1), ám a fináléban nem tudtak visszavágni a Báthory István Elméleti Líceumnak a múltévi vereségért: 0:2 (20:25, 17:25) arányban maradtak alul az aradiak.

Strandröplabdában viszont a dobogó tetjére álhattak a Csiky-sek, miután a körmérkőzéses tornán 2:0-ra nyertek a Baróti Szabó Dávid Technológiai Líceum, a Gheorghe Pop de Băsești Technológiai Líceum és a Kölcsey Ferenc Főgimnázium ellen, míg az Apáczaitól 2:1-re, a Báthory-tól pedig 2:0-ra kaptak ki, de így is maguk mögé utasították a Báthory és a Gheorghe Pop de Băsești duóját.

A fiúk 1000 méteres síkfutó számában az aradi Sipos Richárd 9. lett.

A Csiky Gergely Főgimnázium az éremtáblázat 8. helyén végzett egy-egy arany- és ezüstéremmel, a legeredményesebb iskola a Bolyai Farkas Elméleti líceum lett 12 éremmel (8, 1 és 3).

A rovatból ajánljuk:

Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.
Kötelező UTA-győzelem a sereghajtó ellen
Élre álltak az aradiak – az alsóházi rájátszásban.
Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.