A határforgalom jelentős növekedése várható a hosszú hétvégén

Jelentős forgalomnövekedésre lehet számítani Románia határain a Nagyboldogasszony ünnepe alkalmából szombaton kezdődő hosszú hétvégén – figyelmeztetett pénteken kiadott közleményében a határrendészet.

A korábbi hétvégék tapasztalatai alapján, amikor átlagosan több mint félmillió utas lépte át naponta az ország határait, a határrendészek azt valószínűsítik, hogy elsősorban a magyar és a bolgár határszakaszon lesz nagy torlódás a következő napokban. A magyar–román határon a Csanádpalota–Nagylak II. és az Ártánd–Bors határátkelő a legforgalmasabb, a román–bolgár határon pedig a Giurgiu–Rusze és a Vama Veche–Durankulak átkelő.

A román hatóságok azt tanácsolják az utasoknak, hogy indulás előtt ellenőrizzék irataik érvényességét, és lehetőség szerint válasszanak másik határátkelőt: a magyar–román határon Temes megyében egy, Arad megyében négy, Bihar megyében öt, Szatmár megyében pedig két közúti átkelő áll az utasok rendelkezésére. A határátkelők leterheltségéről és a várható várakozási időről a politiadefrontiera.ro/traficonline internetes oldalon lehet tájékozódni – emlékeztet a román határrendészet.

Szombaton négynapos hosszú hétvége kezdődik a közalkalmazottak számára, miután a kormány pihenőnappal kötötte össze az augusztus 15-i munkaszüneti napot (Nagyboldogasszony ünnepét) az azt megelőző hétvégével.

MTI

A rovatból ajánljuk:

Országszerte többen meghaltak az ötödik napja tartó rendkívüli hőség miatt
A legfiatalabb áldozat 32, a legidősebb 74 éves volt.
Hét különböző ösztöndíjban részesülhetnek ősztől az általános és középiskolások
A legalacsonyabb összegű támogatás 300, a legmagasabb 3700 lej havonta.
Vörös riasztást adtak ki a hétvégére a kánikula miatt
A hőmérsékleti csúcsértékek 37 és 41 Celsius-fok között alakulnak.