Újra Aradon a többszörösen díjazott Karnyóné

2021. augusztus 26.
Augusztus 26-án, csütörtökön 19 órakor az Aradi Kamaraszínház és a Szegedi Pinceszínház újra bemutatja Csokonai Vitéz Mihály Az özvegy Karnyóné s két szeleburdiak című színdarabját Aradon. A többszörösen díjazott előadást az aradi bábszínházban láthatják a nézők.
Hír beküldése
Jelenet az előadásból | Fotó: Albert Dénes

Csokonai Vitéz Mihály Az özvegy Karnyóné s két szeleburdiak című színdarabját Tapasztó Ernő, az Aradi Kamaraszínház művészeti vezetője állította színpadra. Csokonai több mint 220 éves alkotása tele van modernitással és kiaknázásra váró lehetőségekkel. Mindezeket játékosan felszínre hozva, sok zenével, egyfajta abszurd élőszereplős bábjátékként vitte színre a szegedi és az aradi társulat 2020-ban a magyarországi Déryné-program támogatásával.

A Szegedi Pinceszínház és az Aradi Kamaraszínház koprodukcióját már láthatta a közönség a III. Szórvány Kulturális Karaván állomásain Arad és Temes megyében, valamint Magyarországon a Magyar Színházak 33. Kisvárdai Fesztiválján, ahonnan két díjjal tért haza a koprodukciós társulat. A szakmai zsűri a legjobb női mellékszereplő díját Éder Enikőnek ítélte oda, Gerner Csaba pedig a legjobb férfi mellékszereplő díját nyerte el.  Éder Enikő a kis bolondos Samut, Gerner Csaba pedig a boltoslegény Lázárt alakítja a produkcióban.

Díjakkal jutalmazták az előadást a 27. Nagybányai ATELIER Nemzetközi Színházi Fesztiválon is, ahol az aradi és a szegedi társulat koprodukciója egyedüli magyar nyelvű előadásként szerepelt a versenyprogramban, román felirattal tekinthették meg a nézők. Tapasztó Ernő, az Aradi Kamaraszínház művészeti vezetője a legjobb rendezés díját érdemelte ki, Gerner Csaba színművész pedig az előadásban nyújtott alakításáért elnyerte a legjobb férfi alakítás díját. Ugyanakkor a Szegedi Pinceszínház és az Aradi Kamaraszínház koprodukciójának alkotói közül díjazásra jelölték Éder Enikő színművészt a legjobb női alakításért, Szvatek Péter díszlettervezőt a legjobb díszletért és Varsányi Anna jelmeztervezőt a legjobb jelmezért.

Az özvegy Karnyóné s két szeleburdiak legközelebbi aradi előadására jegyet váltani 10 lejért lehet előadás előtt egy órával a helyszínen, az Aradi Bábszínház pénztárában.

  • Szereplők: Varga Bálint, Kancsár Orsolya, Éder Enikő, Kálmán Zsófia, Gerner Csaba, Balog József, Gulyás Hermann Sándor
  • Díszlet: Szvatek Péter
  • Jelmez: Varsányi Anna
  • Rendezőasszisztens: Hadas-Gábor Zsófia
  • Rendező: Tapasztó Ernő

További hírek

Hír beküldése
A feliratkozás határideje október 4., hétfő 17 óra.
<em>Hír szerkesztése</em> GastroPan: a Medvehagyma lett az Év tortája 2021-ben
Szerdán az Év kenyere-díjakat adják át.
<em>Hír szerkesztése</em> Online elérhető az Aradi Magyar Napok programfüzetje
Több mint 10 helyszínen zajlanak majd az események.
<em>Hír szerkesztése</em> Gépek pótolják a munkaerőhiányt a sütőiparban
Megnyílt Aradon a 12. GastroPan szakkiállítás.
Hír beküldése
A két év alatti gyerekek után havi 486 lej, a 2 és 18 év közötti gyerekek után a nagykorúság eléréséig havi 243 lej pótlékot kapnak majd a családok a szenátus döntése értelmében. A törvénymódosító javaslatot a képviselőháznak is jóvá kell hagynia, és akkor lép érvénybe, ha az elnök kihirdeti azt.
<em>Hír szerkesztése</em> Folytatódik a CED kiállítási sorozata, ezúttal a GastroPanon
Délkelet-Európa legjelentősebb sütőipari szakkiállítása.
<em>Hír szerkesztése</em> Ezek a járványügyi szabályok érvényesek az Aradi Magyar Napokon
Uniós Covid-igazolványt vagy magyarországi védettségi igazolványt kérnek.
<em>Hír szerkesztése</em> A garanciaalapnál kopogtathatnak a City Insurance ügyfelei
Megvonták a biztosító működési engedélyét.
<em>Hír szerkesztése</em> Kezdődik a GastroPan 2021 szakmai kiállítás
Idén is kihirdetik az Év tortája és az Év kenyere címeket.
<em>Hír szerkesztése</em> Értékes pontot szerezve a dobogó közelében áll az UTA
Csütörtökön kupameccset játszanak az aradiak, aztán a CFR-t fogadják.