Molnár Ferenc világhírű komédiája Aradon

2021. augusztus 30.
Szeptember 8-án, szerdán 19 órakor Molnár Ferenc Játék a kastélyban című vígjátéka várja az aradi közönséget a bábszínház termében. A nézők a Szegedi Pinceszínház előadásában és Tapasztó Ernő, az Aradi Kamaraszínház művészeti igazgatójának rendezésében láthatják a közismert magyar drámaíró fergeteges komédiáját.
<em>Hír szerkesztése</em> Molnár Ferenc világhírű komédiája Aradon

Molnár Ferencet a huszadik század elejének egyik legsikeresebb drámaírójaként tartja számon a színháztörténet. Darabjait rendszeresen játsszák ma is szerte a világon. Sikerének titka a remek történetek, a pergő párbeszédek és a sok-sok poén. Erre számíthatnak a nézők a Játék a kastélyban című előadásban is, amelyet a Szegedi Pinceszínház társulata hoz el Aradra Tapasztó Ernő rendezésében. A produkció bekerült a Déryné-programba, így nagy sikerrel játszották már szerte Magyarországon. 

A Játék a kastélyban egyetlen, véletlenül kihallgatott párbeszéd mesterien kigondolt megmagyarázására épül. Három magyar színpadi szerző Olaszországban tölti szabadságát. Turai és Gál színműírók új felfedezettje és pártfogoltja a fiatal zeneszerző Ádám Albert, aki operettprimadonna mennyasszonyával, Annie-vel fog találkozni az előkelő tengerparti kastélyban. Az érkezésük időpontjáról azonban nem értesítik előre Annie-t, s ebből adódnak a bonyodalmak. A három férfi ugyanis fültanúja lesz Annie és korábbi hódolója, Almády félreérthetetlenül bensőséges beszélgetésének. A helyzet egyértelmű, Annie hűtlensége bizonyítást nyert. Ádám vigasztalhatatlan, Turai azonban elhatározza, megóvja a fiút ettől a csalódástól. Annie boldogan csatlakozik a tervhez, s az egyébként nős Almádyt sem kell különösen noszogatni, hogy a botrányok elkerülése végett kövesse Turai utasításait.

A színműíró néhány óra alatt egy színdarabot ír, melyhez felhasználja a valóságban elhangzott párbeszédet is. A darabot persze Annie-nek és Almádynak kell előadni. A fiatalok kibékülnek, mert a főpróbán „bebizonyosodik”, hogy az ominózus párbeszéd szerzője nem az élet, hanem egy ismeretlen francia író.

Az előadásra jegyek 10 (teljes ár) és 5 (diák, nyugdíjas) lejes áron kaphatók a nagyszínház pénztárában, előadás előtt egy órával a helyszínen, illetve online a www.eventim.ro oldalon. A jegyiroda nyitva tartása: kedden 10–14 és 17–19, szerdán, csütörtökön, pénteken 10–16, szombaton, vasárnap 10–12 és 17–19 óra között, hétfőn zárva. Foglalás, információ a 0744/475–147-es telefonszámon lehetséges.

 • Molnár Ferenc: Játék a kastélyban (komédia két részben)
 • Szereplők:
 • Annie – Kancsár Orsolya
 • Almády – Balog József
 • Ádám Albert – Nagyhegyesi Zoltán
 • Gál – Gulyás Hermann Sándor,
 • Lakáj – Varga Bálint
 • Titkár – Gargya Balázs
 • Turai Sándor – Kovács Róbert
 • Rendező: Tapasztó Ernő
 • Rendezőasszisztens: Hadas-Gábor Zsófia
 • Díszlet: Szvatek Péter
 • Fény/hang: Balog Arnold

További hírek

Hír beküldése
A feliratkozás határideje október 4., hétfő 17 óra.
<em>Hír szerkesztése</em> GastroPan: a Medvehagyma lett az Év tortája 2021-ben
Szerdán az Év kenyere-díjakat adják át.
<em>Hír szerkesztése</em> Online elérhető az Aradi Magyar Napok programfüzetje
Több mint 10 helyszínen zajlanak majd az események.
<em>Hír szerkesztése</em> Gépek pótolják a munkaerőhiányt a sütőiparban
Megnyílt Aradon a 12. GastroPan szakkiállítás.
Hír beküldése
A két év alatti gyerekek után havi 486 lej, a 2 és 18 év közötti gyerekek után a nagykorúság eléréséig havi 243 lej pótlékot kapnak majd a családok a szenátus döntése értelmében. A törvénymódosító javaslatot a képviselőháznak is jóvá kell hagynia, és akkor lép érvénybe, ha az elnök kihirdeti azt.
<em>Hír szerkesztése</em> Folytatódik a CED kiállítási sorozata, ezúttal a GastroPanon
Délkelet-Európa legjelentősebb sütőipari szakkiállítása.
<em>Hír szerkesztése</em> Ezek a járványügyi szabályok érvényesek az Aradi Magyar Napokon
Uniós Covid-igazolványt vagy magyarországi védettségi igazolványt kérnek.
<em>Hír szerkesztése</em> A garanciaalapnál kopogtathatnak a City Insurance ügyfelei
Megvonták a biztosító működési engedélyét.
<em>Hír szerkesztése</em> Kezdődik a GastroPan 2021 szakmai kiállítás
Idén is kihirdetik az Év tortája és az Év kenyere címeket.
<em>Hír szerkesztése</em> Értékes pontot szerezve a dobogó közelében áll az UTA
Csütörtökön kupameccset játszanak az aradiak, aztán a CFR-t fogadják.