Macbeth újragondolva: fiatal aradi rendező bemutatkozása a kamaraszínházban

2021. október 8.
Október 17-én, vasárnap 19 órától William Shakespeare Macbeth című tragédiáját láthatják a nézők az Aradi Kamaraszínházban. Az angol drámaíró darabját újragondolt változatban játsszák a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem színész és koreográfia szakos hallgatói az egyetem fiatal pályakezdő alkotójának, Demeter Mark-Cristopher rendezésében – olvasható a színház közleményében.
<em>Hír szerkesztése</em> Macbeth újragondolva: fiatal aradi rendező bemutatkozása a kamaraszínházban

William Shakespeare angol drámaíró Macbeth című darabját Demeter Mark Cristopher, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem pályakezdő rendezője vitte színpadra. A fiatal színházi alkotó középiskolai tanulmányait Aradon végezte, tagja volt a Kölcsey Diákszínpadnak, így minden bizonnyal neve nem ismeretlen az aradiak körében.

A vágyak fontos szerepet játszanak az életünkben, meghatározzák cselekvéseinket, viselkedésünket, de vajon meddig mehet el az ember vágyai teljesítésében? Ezt a kérdést teszi fel magának az előadás pályakezdő rendezője, Demeter Mark-Cristopher, aki szerint Macbeth bukástörténetének fő problematikája a vágyak – becsvágy, hatalomvágy, szexuális vágyak stb. – ördögi köre. Macbeth története értékteremtő hatással bír a ma embere számára, mert világunk nagy gondja, hogy az emberek értékrendje felborult, fogalmazott Bocsárdi László rendezői osztályának végzős hallgatója.

Bár az előadás szövegkönyve Shakespeare drámájának alig egyharmadát tartalmazza, az eredeti mű kérdésköre mégis maradéktalanul jelen van a színpadon. A produkció szereplői Adorjáni Kincső, Boros Bence, Kaszás Csenge, László Otília, Renczés Viktória, Varsányi Szabolcs és Vlasich Máté, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem színész és koreográfia szakos hallgatói.

A fiatal színházi alkotók Macbeth című előadására jegyek 10 (teljes ár) és 5 (diák, nyugdíjas) lejes áron kaphatók a nagyszínház pénztárában, valamint online a www.eventim.ro oldalon. A jegyiroda nyitvatartása: kedden, szerdán, pénteken 10–16, csütörtökön 10–14 és 17–19 óra között, szombaton és vasárnap 10–12 és 17–19 óra között, hétfőn zárva. Foglalás, információ a 0744/475–147-es telefonszámon lehetséges.

Az aktuális járványügyi szabályok értelmében az előadáson azok vehetnek részt, akik rendelkeznek oltási igazolvánnyal vagy kigyógyultak a koronavírus-megbetegedésből és ezt bizonyítani tudják 15 nappal korábban kiállított, de 180 napnál nem régebbi igazolással.

További hírek

Hír beküldése
Öt intenzív ellátást igénylő pácienst vesz át a szegedi kórház.
Hír beküldése
Postán, telefonon és e-mailben tartják a kapcsolatot.
<em>Hír szerkesztése</em> Piros-fehér tömegközlekedési eszközöket rendeltek
Olyan modernek leszünk, hogy csak na!
<em>Hír szerkesztése</em> Több tucat migránst kaptak el az utóbbi 24 órában
Erősödik a nyomás a határon.
A koronavírus-járvány közbeszólt.
<em>Hír szerkesztése</em> Két hétig online oktatásra térnek át a Csiky-ben [AUDIO]
Az elemi és a végzős osztályok kivételt jelentenek.
Honosítási ügyintézés.
<em>Hír szerkesztése</em> Kisbusz és személygépkocsi ütközött össze kora reggel [FRISSÍTVE]
Öt személyt szállítottak kórházba.
<em>Hír szerkesztése</em> Ajtóstól rontott a házba [FRISSÍTVE]
Egy rendszámtábla nélküli, balesetezett személygépkocsival ébredtek a házuk udvarán.
Hír beküldése
Klaus Iohannis azt követően döntött a miniszterelnök-jelölt kinevezéséről, hogy hétfőn az elnöki hivatalban külön-külön konzultált a parlamenti pártok küldöttségeivel. Az alkotmány által megkövetelt kormányalakítási egyeztetések anélkül kezdődtek meg, hogy a pártok előzetesen bármilyen koalíciós megállapodásra jutottak volna.