Kortalan nemzedék – A Közép-Európa Táncszínház vendégjátéka Aradon

Az Aradi Kamaraszínház által közreadott felvételek

Az Aradi Kamaraszínház által közreadott felvételek

Május 17-én, pénteken a nagyszínház termében kortárstánccal folytatódik az Aradi Kamaraszínház májusi programja. A Brüsszelben élő, világhírű szlovák rendező-koreográfus, Anton Lachky és a Közép-Európa Táncszínház művészeinek közös munkáját, az Ageless Generation – Kortalan Nemzedék című előadást láthatja a közönség.

Különleges és újszerű élményben lesz részük a kortárstánc kedvelőinek május 17-én, pénteken 19 órakor, amikor a IX. Nemzetközi Új Színházi Fesztivál programjának részeként, a nagyszínházban fellép Magyarország egyik leginnovatívabb tánctársulata. A Közép-Európa Táncszínház (KET) táncosai az Ageless Generation – Kortalan nemzedék című produkciójukat hozzák el Aradra. 

Anton Lachky legújabb, a Közép-Európa Táncszínház művészeire megálmodott koreográfiája egy olyan utazásra invitálja a nézőket, amelyen az ellentétek találkoznak, generációk és kultúrák fonódnak össze. Az előadás olyan történetek sorozatába vezeti be a közönséget, amelyekben minden lehetségesnek tűnik. A táncjáték fő üzenete, hogy az életünket egy játékmester uralja, amely immár egész generációkat képes rabul ejteni. A színpadon örvénylő koreográfia olyan, mint a víz: hol lágyan körülölel, hol könnyed szeretetteljes érintéssel simogat, míg a másik pillanatban őrülten hullámzik és magába szippant. Megértjük, hogy korunkat mi hajtja és milyenné válunk, miközben jólesően tudjuk élvezni a koreográfia őrült sebességét, ahogy a mű tempója sokszor a végletekig fokozódik. 

A KET egyedülálló repertoárjának darabjai aktualitásra és reflektivitásra törekszenek. A mindennapokban felmerülő problémák felvetéséhez és az arra adott válaszok megfogalmazásához a kortárstánc változatos nyelvét választották.

Felhívják nézők figyelmét, hogy a május 17-i előadásra az Aradi Kamaraszínház bérlettel rendelkező nézői 15 (felnőtt), illetve 8 (diák) lejes kedvezményes áron vásárolhatnak jegyet. A bérletben megvásárolt helyek nem érvényesek erre az előadásra, a produkció ugyanis része a IX. Nemzetközi Új Színházi Fesztivál programjának. 

A jegyiroda nyitvatartása: kedden, szerdán és pénteken 10–16 óra között, csütörtökön 10–14 és 17–19 óra között, szombaton és vasárnap 10–12 és 17–19 óra között, hétfőn zárva. Foglalás, információ a 0744/475–147-es telefonszámon lehetséges.  

A rovatból ajánljuk:

Koncert és komédia júniusban az Aradi Kamaraszínház műsorán
A Gryllus testvérek Sebestyén Mártával lépnek fel, és jön a Jászai Mari Színház.
Magyar tárlatvezetés is lesz a múzeumok éjszakáján
Az Ereklyemúzeumban és a Képtárban.
Vasárnap Aradon vetítik a Mosta vagy soha! című filmet
A történelmi kalandfilm témája Petőfi Sándor és a márciusi ifjak részvétele a pesti forradalomban, 1848. március 15-én.