Kezdődik a kamaraszínház nyári évada

2020. június 11.
A koronavírus-járvány miatti korlátozások enyhítésére reagálva, az Aradi Kamaraszínház nyári évadot hirdet az aradi nézők számára, szabadtéren, a szabályoknak megfelelő fizikai távolság betartásával. Az előadások helyszíne az Arad Megyei Kulturális Központ nyári színpada (Barițiu utca 16. szám).
<em>Hír szerkesztése</em> Kezdődik a kamaraszínház nyári évada

Június 19-én, pénteken 20 órakor indul az Aradi Kamaraszínház nyári évada, amelynek nyitó előadása az UNITER-díjas színházi zeneszerző, Cári Tibor koncertje a The Tango Orchestra közreműködésével, Éder Enikő és Sebestyén Aba szólisták fellépésével. Az előadást Murvai Dávid és Alexandra Cindrea tangótáncosok vendégszereplése teszi rendhagyóvá.

Színházzene, hangárnyalatok, tangó és szenvedély. Érzelmek, amelyek történeteket mesélnek. A tangó ritmusának világa, amelyet Cári Tibor zeneszerző álmodott színpadra és mozivászonra, most két különleges tehetségű énekes által szólal meg. Éder Enikő színészként, énekesként és zeneszerzőként is kiemelkedőt alakított eddigi pályafutása során, az Aradi Kamaraszínház számos előadásának társzeneszerzője. Sebestyén Aba POSZT-díjas (Pécsi Országos Színházi Találkozó) rendező, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának tagja, a Yorick Stúdió alapítója kortárs magyar és román nyelvű költők megzenésített verseiből készített koncertet Cári Tiborral a közelmúltban.

Az előadásban két tangótáncos is fellép, Murvai Dávid, a Tango Evolution Arad és Alexandra Cindrea, a La Calesita Tango Szeben vezető táncosai. Az aradi közös fellépés premiernek számít, hiszen együtt még nem láthatta közönség a zenekart, a táncosokat és a szólistákat.

A The Tango Orchestra zenekar Cári Tibor egyik projektje, amely elsősorban színházi tangókat játszik. „Általában kevesen ismerik a színházi zenét, vagy nem veszik észre. Annyira természetes, hogy nem is gondolnak arra: sokszor eredeti zene született az előadásokhoz. És a néző ezt nem tudja, nem figyel rá, vagy észre sem veszi. Ennek a koncertnek az a célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy létezik eredeti színházi zene” – nyilatkozta Cári Tibor zeneszerző.

Az előadásra jegyek 15 (teljes árú), 10 (nyugdíjas, egyetemi hallgató), illetve 5 (diák) lejes áron válthatók online a www.biletmaster.ro oldalon. Akinek nincs lehetősége online vásárlásra, jegyigényét jelezheti telefonon a nagyszínház pénztárában a 0257/280–016-as telefonszámon, jegyét pedig felveheti az előadás előtt egy órával a helyszínen. Telefonos jegyfoglalás hétfőtől péntekig 10–16, szombaton 10–12 óra között lehetséges.

Az előadás helyszínén, az intézménybe való belépéstől az egészségügyi maszk viselete kilépésig kötelező. A bejáratnál testhőmérséklet-mérésre kerül sor.

The Tango Orchestra – Éder Enikő & Sebestyén Aba

  • Zongora, zeneszerző: Cári Tibor
  • Hegedű: Carmen Păulescu
  • Tangóharmonika: Ilko Gradev
  • Cselló: Szabó J. Attila
  • Nagybőgő: Ștefan Caşcaval
  • Ének: Éder Enikő, Sebestyén Aba

További hírek

Hír beküldése
A Csiky-ben is javultak az eredmények.
Hír beküldése
Nincs más hátra: előre!
<em>Hír szerkesztése</em> Aradiaknak is termett babér Gyulán
Úszásban már érmeket osztottak a koronavírus-időszak után.
<em>Hír szerkesztése</em> Egyszerre küzdöttek vízzel és tűzzel a katasztrófaelhárítók
Ítéletidő!
<em>Hír szerkesztése</em> Másfél koncertet adott a Juhász Zenekar
A 20 éves jubileumi fellépésre váltott jegyek egy másik előadáson felhasználhatók.
<em>Hír szerkesztése</em> Koronavírus-fertőzés miatt elhalasztják az UTA meccsét [FRISSÍTVE]
A Ploiești-i Petrolul több játékosának pozitív lett a tesztje.
<em>Hír szerkesztése</em> Arad, vírusmentes övezet [FRISSÍTVE]
Az utolsó koronavírusos beteg is elhagyhatta a kórházat.
<em>Hír szerkesztése</em> Idén is folytatódik a Szórvány Kulturális Karaván
Az Aradi Kamaraszínház nyolc településre viszi el az előadását.
<em>Hír szerkesztése</em> Budafokon folytatja Zsóri Dániel [VIDEO]
Simonyifalva Puskás-díjas labdarúgója csapatot váltott.
<em>Hír szerkesztése</em> Gyerekeket mentettek ki a Fehér-Körösből a tűzoltók
Majdnem tragédia lett a hűsítő csobbanásból.