Kezdődik a kamaraszínház nyári évada

2020. június 11.
A koronavírus-járvány miatti korlátozások enyhítésére reagálva, az Aradi Kamaraszínház nyári évadot hirdet az aradi nézők számára, szabadtéren, a szabályoknak megfelelő fizikai távolság betartásával. Az előadások helyszíne az Arad Megyei Kulturális Központ nyári színpada (Barițiu utca 16. szám).
<em>Hír szerkesztése</em> Kezdődik a kamaraszínház nyári évada

Június 19-én, pénteken 20 órakor indul az Aradi Kamaraszínház nyári évada, amelynek nyitó előadása az UNITER-díjas színházi zeneszerző, Cári Tibor koncertje a The Tango Orchestra közreműködésével, Éder Enikő és Sebestyén Aba szólisták fellépésével. Az előadást Murvai Dávid és Alexandra Cindrea tangótáncosok vendégszereplése teszi rendhagyóvá.

Színházzene, hangárnyalatok, tangó és szenvedély. Érzelmek, amelyek történeteket mesélnek. A tangó ritmusának világa, amelyet Cári Tibor zeneszerző álmodott színpadra és mozivászonra, most két különleges tehetségű énekes által szólal meg. Éder Enikő színészként, énekesként és zeneszerzőként is kiemelkedőt alakított eddigi pályafutása során, az Aradi Kamaraszínház számos előadásának társzeneszerzője. Sebestyén Aba POSZT-díjas (Pécsi Országos Színházi Találkozó) rendező, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának tagja, a Yorick Stúdió alapítója kortárs magyar és román nyelvű költők megzenésített verseiből készített koncertet Cári Tiborral a közelmúltban.

Az előadásban két tangótáncos is fellép, Murvai Dávid, a Tango Evolution Arad és Alexandra Cindrea, a La Calesita Tango Szeben vezető táncosai. Az aradi közös fellépés premiernek számít, hiszen együtt még nem láthatta közönség a zenekart, a táncosokat és a szólistákat.

A The Tango Orchestra zenekar Cári Tibor egyik projektje, amely elsősorban színházi tangókat játszik. „Általában kevesen ismerik a színházi zenét, vagy nem veszik észre. Annyira természetes, hogy nem is gondolnak arra: sokszor eredeti zene született az előadásokhoz. És a néző ezt nem tudja, nem figyel rá, vagy észre sem veszi. Ennek a koncertnek az a célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy létezik eredeti színházi zene” – nyilatkozta Cári Tibor zeneszerző.

Az előadásra jegyek 15 (teljes árú), 10 (nyugdíjas, egyetemi hallgató), illetve 5 (diák) lejes áron válthatók online a www.biletmaster.ro oldalon. Akinek nincs lehetősége online vásárlásra, jegyigényét jelezheti telefonon a nagyszínház pénztárában a 0257/280–016-as telefonszámon, jegyét pedig felveheti az előadás előtt egy órával a helyszínen. Telefonos jegyfoglalás hétfőtől péntekig 10–16, szombaton 10–12 óra között lehetséges.

Az előadás helyszínén, az intézménybe való belépéstől az egészségügyi maszk viselete kilépésig kötelező. A bejáratnál testhőmérséklet-mérésre kerül sor.

The Tango Orchestra – Éder Enikő & Sebestyén Aba

  • Zongora, zeneszerző: Cári Tibor
  • Hegedű: Carmen Păulescu
  • Tangóharmonika: Ilko Gradev
  • Cselló: Szabó J. Attila
  • Nagybőgő: Ștefan Caşcaval
  • Ének: Éder Enikő, Sebestyén Aba

További hírek

<em>Hír szerkesztése</em> Óriási a sor a határátkelőhelyeken
Jönnek haza nyaralni a vendégmunkások.
<em>Hír szerkesztése</em> Szombaton kigyulladt, és egész éjjel égett a szeméttelep
Sikerült megfékezni a lángok tovább terjedését.
<em>Hír szerkesztése</em> Háromnapos kamionstopot rendeltek el a kánikula miatt
Eredetileg július 29. és 31. között rendeltek el kamionstopot, de ezt szombaton augusztus elsejére és 2-ra is kiterjesztették, Hargita, Suceava és Botoșani megye kivételével. 12 és 20 óra között tilos a 7,5 tonnánál nehezebb gépjárművek közlekedése az országutakon és autópályákon.
<em>Hír szerkesztése</em> Aradi személyiségek – kettős könyvbemutató
Juhász Béla interjúsorozatának tavalyi és idei kötetét is kézbe vehetik az olvasók.
<em>Hír szerkesztése</em> Tarhonyakészítés a Tornyai Tájházban [AUDIO]
A 19. Nagyzeréndi Nemzetközi Alkotótábor résztvevőivel.
<em>Hír szerkesztése</em> Augusztustól lazítanak a koronavírus elleni korlátozásokon
A fesztiválszervezők is örvendhetnek.
<em>Hír szerkesztése</em> Törölték a járványügyi szempontból kockázatos zónákból beutazó 3–6 éves gyerekek tesztelési kötelezettségét
<em>Hír szerkesztése</em> Idegenben nyert az UTA [FRISSÍTVE]
Parádés góllal szereztek három pontot az aradiak.
<em>Hír szerkesztése</em> Életet visznek a Borzák-malomba [AUDIO]
Közösségi célra ajánlották fel a tulajdonosok az ipartörténeti létesítményt.
<em>Hír szerkesztése</em> Horgászzsinórba gabalyodott hattyút mentettek meg a tűzoltók
Minden tudásukra és találékonyságukra szükségük volt.