Két nap, négy előadás a kamaraszínházban

2023. február 14.
Február 23-án és 24-én az Aradi Kamaraszínházba látogatnak a Román Színházi Szövetség (UNITER) képviselői, akik négy produkciót tekintenek meg. A kétnapos miniévadra várják az aradi magyar és román nyelvű közönséget is.
<em>Hír szerkesztése</em> Két nap, négy előadás a kamaraszínházban
Tapasztó Ernő és Éder Enikő a III. Richárdban | Fotó: Ida Krisztina

A 2023-as UNITER-gálára díjazottakat jelölő és előadásokat válogató neves romániai színikritikusokból álló zsűri megtekinti az Aradi Kamaraszínház elismerésnek örvendő és egyben legújabb produkcióit. A szakmai szervezet tagjai az Aradi Kamaraszínház 2022-ben bemutatott színházi előadásaiból válogatnak, amelyeket az aradi társulat koprodukciós partnereivel közösen állított színpadra. A rangos előadásokat természetesen az aradi közönség is megtekintheti. Valamennyi előadás román nyelvű feliratozással kerül a nézők elé.

A kétnapos programban szerepel Peter Shaffer mára már klasszikussá vált Amadeus című drámája, valamint William Shakespeare III. Richárd című darabja, amelyet a világhírű örmény rendező, Karo Balyan állított színpadra. 2022 októberében az előadás nagy sikerrel szerepelt a Jereváni Nemzetközi Shakespeare Fesztiválon. Az előadásban Tapasztó Ernő, az Aradi Kamaraszínház igazgató-rendezője játssza III. Richárd szerepét, Lady Anna szerepében pedig Éder Enikőt láthatják a nézők.

A miniévad második napján bemutatásra kerül a különleges képi világgal rendelkező 497 című táncszínházi produkció, amely számos nemzetközi fesztivál programjában szerepelt és tavaly elnyerte a 28. Nagybányai ATELIER Színházi Fesztivál Legjobb koreográfia díját, valamint megkapta a Legjobb zene díját is. Lev Nyikolajevics Tolsztoj Az élő holttest című darabjában színház és mulatság várja a nézőket, az élő zenét a szabadkai Juhász Zenekar biztosítja a színpadon.

Az előadásokra jegyek 15 lejes áron kaphatók a nagyszínház pénztárában, valamint online a www.eventim.ro oldalon. A jegyiroda nyitva tartása: kedden, szerdán és pénteken 10–16 óra között, csütörtökön 10–14 és 17–19 óra között, szombaton és vasárnap 10–12 és 17–19 óra között, hétfőn zárva. Foglalás, információ a 0744/475–147-es telefonszámon lehetséges.

A program:

  • Február 23-án, csütörtökön 16 órától a Bábszínház termében – Peter Schaffer: Amadeus (az Aradi Kamaraszínház és a Szegedi Pinceszínház koprodukciója, román nyelvű feliratozással) – rendező: Tapasztó Ernő.
  • Február 23-án, csütörtökön 21 órától a Nagyszínház Stúdió-termében – William Shakespeare: III. Richárd (az Aradi Kamaraszínház és a Szegedi Pinceszínház koprodukciója, román nyelvű feliratozással) – rendező: Karo Balyan.
  • Február 24-én, pénteken 16 órától a Bábszínház termében – 497 (az Aradi Kamaraszínház és a Békéscsabai Tabán Táncegyüttes koprodukciója) – rendező: Farkas Tamás, Tapasztó Ernő.
  • Február 24-én, pénteken 21 órától a Jelen Ház nagytermében – Lev Nyikolajevics Tolsztoj: Az élő holttest (az Aradi Kamaraszínház és a Szegedi Pinceszínház koprodukciója, román nyelvű feliratozással) – rendező: Tapasztó Ernő.

További hírek

<em>Hír szerkesztése</em> Összeütközött két autó Nagyiratos és Kisvarjas között
Hat személyt szállítottak kórházba.
Hír beküldése
Egy órával kevesebbet fogunk aludni.
<em>Hír szerkesztése</em> Elhunyt két gépkocsivezető Berzován
Az áldozatok 87 és 77 évesek voltak.
<em>Hír szerkesztése</em> Vígjáték, vers, zene – A kamaraszínház áprilisi programja
A Szigligeti Színház, a Kaláka együttes és Montanaro lép fel Aradon.
<em>Hír szerkesztése</em> Bangladesi határsértőket fogtak el Tornyán
Illegális „kivándorlók”.
<em>Hír szerkesztése</em> E-hulladékgyűjtés Pécskán
Új konyhai robotgépeket húznak ki a tombolán.
<em>Hír szerkesztése</em> Jenei Imre 86 éves
A Puskás Intézet is felköszöntötte a Nagyváradon élő szaktekintélyt.
Magyar üzletembereket várnak, a meghívott Miklós Zoltán.
<em>Hír szerkesztése</em> Ez hogy történt? Forgalommentes úton ütközött két kamion
Egy személy súlyosan megsérült.
<em>Hír szerkesztése</em> Szabó Ödön: sok gólt rúgtunk az elmúlt két évben a magyar oktatásért
Az RMDSZ által közreadott interjú.