Folytatódik a kamaraszínház nyári évada

2020. július 8.
Újabb három előadás szerepel az Aradi Kamaraszínház júliusi programjában. Aradra érkezik a Kézdivásárhelyi Udvartér Teátrum, vendégül látják Szarvas József egyéni estjét, valamint egy újabb gyerekelőadással örvendeztetik meg a legfiatalabbakat.
<em>Hír szerkesztése</em> Folytatódik a kamaraszínház nyári évada
Teltház volt vasárnap Aradi Tibor és Varga Ferenc József kabaréestjén | Fotó: Aradi Kamaraszínház

A nyári évad június közepén indult be, azóta egy színházi és két népzenei koncertet, valamint egy kabaréestet láthatott az aradi közönség.

A szabadtéri előadások sorozata július 17-én folytatódik a Kézdivásárhelyi Udvartér Teátrum Művészet című előadásával, július 27-én Szarvas József Pustol a hó című egyéni estjével vendégszerepel Aradon, majd július 30-án A kiskakas gyémánt félkrajcárja várja a gyerekeket az Arad Megyei Kulturális Központ nyári színházában (G. Barițiu utca 16.).

Előadás művészetről és barátságról

Július 17-én, pénteken 20 órakor a Kézdivásárhelyi Udvartér Teátrum Művészet című előadását láthatják az érdeklődők. Yasmina Reza francia drámaíró kortárs darabja három férfi barátságát helyezi a fókuszba. Az utóbbi évek nagy nemzetközi színházi sikereket elért drámája Barabás Árpád rendezésében kerül színpadra.

A szereposztásban Kolcsár József és Kiss László mellett ott találjuk az aradiak számára jól ismert Lung László Zsoltot is, aki az Aradi Kamaraszínház több előadásában is játszott (Rosenkrantz és Guildenstern halott, Gyerekességek, Tóték).

Pustol a hó

Július 27-én, hétfőn 20 órakor egyéni esttel mutatkozik be a közönség előtt Szarvas József Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, a Budapesti Nemzeti Színház tagja, aki önmagával számot vetve írta meg önéletrajzi könyvét Bérczes László rendező, dramaturg segítségével.

Nincs megállás: újabb három előadás az Aradi Kamaraszínház júliusi programjában! https://akamara.ro/kortars-drama-egyeni-est-es-gyerekeloadas-a-juliusi-r...

Közzétette: Aradi Kamaraszínház – 2020. július 8., szerda

A 2018 nyarán megjelent életregény nyomán született meg a Pustol a hó című színházi előadás, amely Szarvas József életéről, különleges életpályájáról szól, viszont több mint egy életrajzi írás feldolgozása: beavatás egy olyan életbe, amelyet bárminek lehet nevezni, csak könnyűnek nem.

Zenés mesejáték a ’80-as évek gyereksztárjával

Július 30-án, csütörtökön 18 órakor a Görbetükör Társulat előadásában A kiskakas gyémánt félkrajcárja című interaktív, zenés produkció várja a gyerekközönséget. A színpadon megelevenedik az isztambuli palota környezete és hangulata. A klasszikus mesét új köntösben láthatják az aradi gyerekek Kovács Róbert rendezésében, aki a szereposztásban is feltűnik. Az előadás 3–12 éves kor között ajánlott.

Kovács Robi színész, rendező, műsorvezetőt bár a nézők többsége még A világ legrosszabb gyereke című ifjúsági film főszereplőjeként és a Kölyökidő című televíziós műsor tagjaként ismeri, már több mint két évtizede színpadon is szerepel. Több színházban játszott, 2006 májusában pedig Görbetükör néven megalakította folyamatosan bővülő társulatát. A találkozás Kovács Robival minden bizonnyal örömmel tölti el azokat a nézőinket is, akik emlékeznek az egykori komisz kinézetű kisfiú jellegzetes vörös hajára és szeplős arcára.

Jegyárak

A kiskakas gyémánt félkrajcárja című gyerekelőadásra 5 (egységes ár), a Művészet című előadására, valamint a Pustol a hó című egyéni estre 15 (teljes árú), 10 (nyugdíjas, egyetemi hallgató), illetve 5 (diák) lejes áron válthatók jegyek online, a www.biletmaster.ro oldalon. Akinek nincs lehetősége online vásárlásra, jegyigényét jelezheti telefonon a nagyszínház pénztárában a 0744/475–147-es számon, jegyét pedig felveheti az előadás előtt egy órával a helyszínen. Telefonos jegyfoglalás hétfőtől péntekig 10–16, szombaton 10–12 óra között.

Felhívják a nézők figyelmét, hogy a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében belépéskor érintésmentes testhőmérséklet-mérést végeznek, kötelező az egészségügyi maszk viselése és a távolságtartás. 

További hírek

<em>Hír szerkesztése</em> 2. Liga: bajnok és feljutott az UTA!
Tizenkét év után ismét az első osztályban szerepelhet az aradi csapat.
Hír beküldése
A vesztegzár két hétig tart, ez alatt korlátozzák a ki- és beutazásokat.
<em>Hír szerkesztése</em> Magyarok Kenyere: összeöntötték a felajánlott búzát Szarvason
Arad megyei résztvevői is voltak az ünnepségnek.
<em>Hír szerkesztése</em> Arad megyében is kötelezővé tették a szabadtéri maszkviselést
Augusztus elsejétől lép életbe a határozat.
<em>Hír szerkesztése</em> Négy tucat migránst találtak egy kamionban
Török sofőr csempészte az ázsiai és afrikai bevándorlókat.
<em>Hír szerkesztése</em> Magyar személyiségeket is felterjesztettek a városnapi kitüntetésekre
Három név a tizennégyből.
<em>Hír szerkesztése</em> Zsóri Dániel: öt meccs, négy gól
Remek formában a Puskás-díjas simonyifalvi labdarúgó.
<em>Hír szerkesztése</em> Nem tudta bebiztosítani a feljutást az UTA [FRISSÍTVE]
Újabb hazai veresége ellenére még első helyen áll az aradi csapat.
<em>Hír szerkesztése</em> Szerencsés kimenetelű baleset Borosjenőben
Látványnak nem rossz, de...
<em>Hír szerkesztése</em> Ingázó-igazolvány a határon átjáró munkavállalóknak
Az RMDSZ tervezete értelmében újabb tíz román–magyar határátkelőt is megnyitnának.