Életmese – a magyar irodalom legjava az Aradi Kamaraszínházban

2022. május 16.
Május 31-én, kedden 19 órakor az Életmese című irodalmi est zárja a májust az Aradi Kamaraszínházban. Fellépnek: Sáfár Mónika, Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész, Hommonay Zsolt, Jászai Mari-díjas színművész, rendező és Petneházy Attila színművész, miniszteri biztos. A zenével és életkori sajátosságok figyelembevételével született irodalmi kalauzolás támogatója a Nemzeti Kulturális Alap.
<em>Hír szerkesztése</em> Életmese – a magyar irodalom legjava az Aradi Kamaraszínházban

Az irodalmi est alkotói versekből, prózai részletekből, zenével és játékba rejtett finom humorral szőtték Életmesévé a magyar irodalom legjavát. A különös műgonddal szerkesztett előadás az embert különböző életszakaszaiban helyezi nagyító alá, elgondolkodtató, érzelmektől sem mentes pillanatokat idézve. Az emberi lét lényeges kérdései örök változatlansággal ismétlődnek, az azokra adott válaszok is időtől, kortól, századoktól függetlenül örök érvényességet és rendet mintáznak. Szellemes, könnyed stílus jellemzi a gazdag irodalmi műsort, melynek érdekessége a kortárszenei idézetek párhuzamba állítása a 20. századi művekkel.

Az Életmese című előadás gerincét ismert művek alkotják, emellett elhangzanak olyan kiváló magyar költők és írók tollából származó irodalmi kuriózumok, amelyek kiállták az idő próbáját. Márai Sándor, Kosztolányi Dezső, Weöres Sándor, József Attila, Ady Endre, Kányádi Sándor, Szilágyi Domokos vagy Örkény István írásai mellett kortárs alkotók, mint például Szabó T. Anna vagy Lackfi János virtuóz szövegei is helyet kapnak a másfél órás irodalmi esten.

Az Életmesében színpadra lép Sáfár Mónika Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész, akit az operettől kezdve a musicalen át az operáig számos szerepben láthatott már a közönség. Az est másik fellépője és egyben rendezője a szintén Jászai Mari-díjas Hommonay Zsolt színész, énekes, dalszövegíró, aki pályája során az operettirodalom remekeinek sorát játszotta végig, ugyanakkor elénekelte világhírű és magyar musicalek főszerepeinek a legjavát is. Petneházy Attila a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház művészeként vált ismertté, később a politika színpadára lépett. A magyar-magyar kapcsolatok fejlesztéséért felelős miniszteri biztos az Aradi Kamaraszínház visszatérő vendége, ezúttal mégis színészként láthatja őt viszont az aradi közönség.

Jegyek 20 (teljes ár), 10 (nyugdíjas, egyetemista) és 5 (diák) lejes áron kaphatók a nagyszínház pénztárában, valamint online a www.eventim.ro oldalon. A jegyiroda nyitvatartása: kedden, szerdán és pénteken 10–16 óra között, csütörtökön 10–14 és 17-19 óra között, szombaton és vasárnap 10–12 és 17–19 óra között, hétfőn zárva. Foglalás, információ a 0744/475–147-es telefonszámon lehetséges. 

További hírek

Hír beküldése
A Csiky Gergely Főgimnáziumban változatlanul 84 százalékos a jól vizsgázók aránya.
<em>Hír szerkesztése</em> Pitești-en kezdi az új idényt az UTA
Szuperliga néven rajtol július 16-án az élvonalbeli futballbajnokság.
<em>Hír szerkesztése</em> Leégett 200 hektár gabonaföld és 600 szalmabála
A szárazság miatt elég egy szikra, és megtörténik a baj.
Hír beküldése
Nagyon lassan halad a népszámlálás második, személyes lekérdezésen alapuló szakasza, emiatt bő két héttel a népszámlálás tervezett vége előtt a lakosság körülbelül egyharmada még nincs regisztrálva. Bár a magyar többségű településeken jellemzően nincs hiány számlálóbiztosokból, munkájukat számos módszertani és technikai probléma is lassítja.
<em>Hír szerkesztése</em> Nem változott a „kisérettségi” eredménye az óvások után
A vizsgázók 78,19 százaléka érte el 5-ös vagy annál nagyobb átlagot.
<em>Hír szerkesztése</em> Elfogadta az üzemanyagok árkompenzációjáról szóló sürgősségi rendeletet a kormány
Július elsejétől három hónapig hatályos.
<em>Hír szerkesztése</em> Részleges kamionstopot rendeltek el a hőségriadó miatt
Csütörtökön és pénteken vörös kód van érvényben Arad megyében.
<em>Hír szerkesztése</em> Hőségriadót rendelt el a meteorológiai szolgálat
A nappali csúcshőmérséklet eléri a 37-38 Celsius-fokot.
<em>Hír szerkesztése</em> A „bolygóvonat” elment, de sok csodát tartogat még az égbolt [AUDIO]
A Galaxis amatőr csillagászklub továbbra is várja az érdeklődőket „járdacsillagászatra”.
<em>Hír szerkesztése</em> Adóemeléseket jelentett be a kormány
Az osztalékadót és az áfát is megemelik, a szerencsejátékokra 40 százalékos adót vetnek ki.