Egy szoknya, egy nadrág – a József Attila Színház aradi vendégjátéka

Május 23-án, csütörtökön 19 órakor a nagyszínházi előadások között igazi színházi csemegének ígérkezik a József Attila Színház aradi vendégjátéka. A budapesti társulat Bodrogi Gyula rendezésében Barabás Pál Egy szoknya, egy nadrág című filmforgatókönyvének zenés színpadi változatát hozza el az aradi közönségnek.

A budapesti József Attila Színház repertoárjából több előadást is műsorára tűzött már korábban az Aradi Kamaraszínház. Ezúttal az Egy szoknya, egy nadrág című zenés vígjátékot láthatják a nézők a legendás Bodrogi Gyula rendezésében. A főbb szerepekben Horváth Sebestyén Sándor, Zöld Csaba, Horváth Csenge és Kocsis Judit látható. Barabás Pál filmforgatókönyvét zenés színpadra Frenkó Zsolt dolgozta át.

Sóvári Péter, ünnepelt színész és a kezdő Pintér Ibolya szerelme könnyedén révbe érhetne, a sármos, ám annál kapzsibb Borsay Ubul gróf azonban ügyesen magába bolondítja a meggazdagodásban és fényes jövőben reménykedő hölgyet. A szálakat végül a Budapestre érkező spanyol özvegy, Dulcinea Juares teljesen összekeveri. A történetről nincs, aki ne hallott volna, hiszen az 1943-ban bemutatott legendás filmvígjátékot, amelyben Sóvárit Latabár Kálmán alakítja, számtalan színpadi előadás követte. Barabás Pál filmforgatókönyve zenés változatban, Fényes Szabolcs nagysikerű melódiáival tűzdelve kerül színpadra, csaknem háromórányi felhőtlen kikapcsolódást garantálva a nézőknek.

A május 23-i előadásra érvényesek a nagyszínházi bérletek, korlátozott számban jegyek kaphatók online a www.eventim.ro honlapon, valamint a nagyszínház pénztárában. A jegyiroda nyitvatartása: kedden, szerdán és pénteken 10–16 óra között, csütörtökön 10–14 és 17–19 óra között, szombaton és vasárnap 10–12 és 17–19 óra között, hétfőn zárva. Foglalás, információ a 0744/475–147-es telefonszámon lehetséges.

A rovatból ajánljuk:

Szegedi képzőművész kiállítása az alfa Galériában
Molnár Sándor tárlata június végéig látható.
Díjözön az Aradi Kamaraszínháznak
Tapasztó Ernő színész-rendező az Atelier 30 évfordulós díjat vehette át.
Még két előadás júniusban az Aradi Kamaraszínház műsorán
Kézdi Imola egyéni estje és a GarázsMacbeth.
Koncert és komédia júniusban az Aradi Kamaraszínház műsorán
A Gryllus testvérek Sebestyén Mártával lépnek fel, és jön a Jászai Mari Színház.
Magyar tárlatvezetés is lesz a múzeumok éjszakáján
Az Ereklyemúzeumban és a Képtárban.