Bérletrendszert vezet be az Arad Megyei Múzeum

Újításokat jelentett be az Arad Megyei Múzeum vezetősége: 2024-ben bevezetik a bérletrendszert és a valamennyi kiállítás meglátogatására feljogosító egységes jegyet. Az alkalmi jegyek továbbra is változatlan áron kaphatók.

Családi és nagyszülői bérletet bocsát ki idén a megyei múzeum, és a névre szóló konstrukció egész évben korlátlan belépésre jogosítja fel a tulajdonosokat az intézmény alárendeltségében működő valamennyi közgyűjteményben: a természettudományi és történelmi részlegtől kezdve a Képtáron, a szépművészeti kiállításon és a Clio-termen át a megyében működő múzeumi kirendeltségekig.

A szülőknek és gyerekeknek szóló családi bérlet 188 lejbe, a nagyszülőknek és unokáknak szóló bérlet 112 lejbe kerül egy évre. A tulajdonosok értesítéseket, beharangozókat is kapnak majd a várható kiállításokról, újdonságokról – írták a múzeum közleményében.

Ezenkívül bevezetik az egységes jegyet is, ami a felnőtteknek 40, nyugdíjasoknak 21, óvodásoknak, iskolásoknak és egyetemi hallgatóknak pedig 7 lejbe kerül, és valamennyi aradi múzeumi kiállításra érvényes lesz egész évben.

Az alkalmi jegyek nem változtak 2024-ben: egy-egy tárlat 11 (teljes áron), 6 (nyugdíjasoknak), illetve 2 (óvodásoknak, iskolásoknak és egyetemistáknak) lejért tekinthető meg, de az utóbbi kategóriába tartozók fejenként 1 lejes belépőt is válthatnak, ha előre bejelentett csoportos látogatásról van szó. (Egyébként a háborús veteránok és özvegyeik, a szociális otthonok lakói, a múzeumi dolgozók vagy azok a nyugdíjasok, akik legalább tíz évet valamelyik múzeumban dolgoztak, ingyen léphetnek be a közgyűjteménybe.)

A Képtár, benne Feszty Árpád Krisztus temetése című triptichonjával 2022-ben nyílt meg ismét | Fotó: Pataky Lehel Zsolt

A jórészt a magyar Szépművészeti Múzeum 1913-as letétjére épülő Képtárba külön jegyet kell váltani, ez 14 (teljes árú), 7 (nyugdíjas) és 3 (óvodás, iskolás, egyetemista) lejbe kerül.

A jegyek és bérletek megvásárolhatók személyesen a múzeum pénztárában vagy online a https://m.iabilet.ro/bilete-complexul-muzeal-arad-77173/ honlapon. 

Ideiglenesen zárva tart a Képtár és az Ereklyemúzeum

A történelmi részleg, az 1848–1849-es Ereklyemúzeum és a Képtár jelenleg felújítás és bővítés alatt áll, a múzeum vezetősége szerinte idén tavasszal nyitják meg ismét a közönség előtt, de az addig megvásárolt jegyek utólag is felhasználhatók.

Az alapításának – az Ereklyemúzeum létrehozásától számított – 130. évfordulóját tavaly ünneplő Arad Megyei Múzeum 2023-ban rekordszámú, 54 487 látogatót fogadott. Ennyien keresték fel az aradi állandó és időszakos tárlatokat, valamint az intézmény szervezeti egységében működő világosi Ioan Slavici–Emil Monția Emlékmúzeumot, a Lippai Városi Múzeumot, a soborsini Eugen Popa és Eugenia Hagiu Emlékházat és Művészeti Galériát, a temeshidegkúti (Zăbrani) Adam Müller-Guttenbrunn Emlékházat, valamint a gyoroki Szőlő- és bormúzeumot.

A nyitva tartási program és fényképezésért, filmezésért, dokumentációk készítéséért és terembérlésért felszámolt díjak a múzeum honlapján található meg.

A rovatból ajánljuk:

Üdvtörténet művészeti alkotásokkal kifejezve [AUDIO]
Madarassy István és András alkotásai a Clio-teremben.
Zenés tárlatvezetés Bródy Jánossal
Hatvan éve van a pályán.
Megkezdődött a szabad bérletárusítás az Aradi Kamaraszínházban
A március 27-i évadnyitón a Hernádi–Kern párost láthatja a nagyérdemű.
Apa és fia közös tárlata az aradi Klió-teremben
Madarassy István ötvös, szobrászművész és Madarassy András festőművész munkái.