Berecz András és János vitéz lesz a kamaraszínház vendége

2022. szeptember 1.
Szeptemberben két előadás várja a nézőket az Aradi Kamaraszínházban. Visszatér Aradra Berecz András közkedvelt mesemondó, néprajzkutató és énekes, akinek fellépéseit minden korosztály mindenhol nagy szeretettel fogadja. Aradon szeptember 13-án találkozhatnak vele a nézők. Szintén szeptemberben vendégül látják a Nagyvárad Táncegyüttest, amely Petőfi Sándor János vitézét hozza el Aradra szeptember 14-én.
<em>Hír szerkesztése</em> Berecz András és János vitéz lesz a kamaraszínház vendége
Berecz András ismét Aradon vendégszerepel | A kamaraszínház által közreadott felvétel

Szeptember 13-án, kedden 19 órakor az aradi Bábszínház termében Berecz András Tegnap is ma mentem haza című előadását láthatja a közönség. A műsor ajánlója szerint Berecz András nagy kezű, tág torkú, deli ifjakról és mozgalmas fehérnépekről szóló énekekkel és megindító mendemondákkal várja a nézőket. A Kossuth-díjas énekes és mesemondó estje egyben ünnepi megemlékezés híres mulatók, és mulatások igazi szereplőiről, régvolt csárdaküszöbök, kocsmalépcsők híres koptatóiról, bogáncs sorsú határbeliekről, kiknek apját-anyját senki nem tudta. Legendákkal, dallal, mulatással idézi fel alakjukat Berecz András népmesegyűjtő és folklórkutató.

A közkedvelt előadóművész kétszer is vendége volt már az Aradi Kamaraszínháznak. Történeteivel, meséivel egy olyan műfajt képvisel, amely időtálló minden korban, hiszen a népi gyökerekhez nyúl vissza, egyszerűen és mindenki számára érthetően mesél az élet fontosabb állomásairól és eseményeiről.

Szeptember 14-én, szerdán 19 órakor a nagyszínház termében a János vitézt láthatják a nézők, ezúttal táncszínházi változatban a Nagyvárad Táncegyüttes művészeinek előadásában. Ki ne ismerné kicsitől nagyig Petőfi Sándor János vitéz című, az igaz szerelem megpróbáltatásairól szóló hihetetlen erejű balladáját? Minden korban és kornak aktuális mese ez, örökérvényű mondanivalóval. A János vitéz című táncszínházi előadás egy mesebeli miliőbe kalauzolja nézőit, amelyben a főhős, az embert próbáló akadályok ellenére is kitart az igaz szerelembe vetett hite mellett. Erre az útra hívják a nézőket a Nagyváradi Szigligeti Színház táncművészei: drukkoljunk együtt Kukorica Jancsinak, hogy egy szebb világban, valahol az Óperenciás tengeren túl, ráleljen párjára, Iluskára.

A táncszínházi produkció rendezője Györfi Csaba, koreográfiáját Farkas Tamás, Farkas Ágnes, Tókos Attila és Györfi Csaba jegyzik, a szereplők között pedig Drimba Máté (Kukorica Jancsi) és Dimény Eszter (Iluska) színművészeknek tapsolhatnak a nézők.

Jegyek 20 (teljes ár), 10 (nyugdíjas, egyetemista) és 5 (diák) lejes áron kaphatók a nagyszínház pénztárában, valamint online a www.eventim.ro oldalon. A jegyiroda nyitva tartása: kedden, szerdán és pénteken 10–16 óra között, csütörtökön 10–14 és 17–19 óra között, szombaton és vasárnap 10–12 és 17–19 óra között, hétfőn zárva. Foglalás, információ a 0744/475–147-es telefonszámon lehetséges.

További hírek

<em>Hír szerkesztése</em> Csárdáskirálynő az Aradi Kamaraszínházban
Október elsejétől drágulnak a jegyárak a nagyszínházban.
<em>Hír szerkesztése</em> Felméri Péter újra Aradon
Október 16-án a Bábszínházban.
<em>Hír szerkesztése</em> „Nagy fogás” a határon
Több mint félszáz migránst tartóztattak fel.
<em>Hír szerkesztése</em> Októberben nyitják meg hivatalosan a Via Transilvanica turistaútvonalat
Az Erdélyt északkeletről délnyugatra átszelő, gyalogosan, lóháton vagy kerékpárral bejárható túraút hossza 1400 kilométer. Bukovinától a Vaskapuig Székelyföldet és a szász kultúra emlékeit őrző Királyföldet érintve Románia hét történelmi-néprajzi régióját szeli át.
<em>Hír szerkesztése</em> Nagy Feró: „Hazajövök Erdélybe” [AUDIO]
„A nemzet csótánya” az Aradi Magyar Napokon lépett fel a hétvégén.
<em>Hír szerkesztése</em> Pécskán és Kisperegen átadták a Rákóczi Szövetség ösztöndíját
A magyar nyelvű iskolaválasztást „hálálták” meg a támogatással.
<em>Hír szerkesztése</em> Bejutott a kupasorozat csoportkörébe az UTA
Minimális győzelem Moldvában.
<em>Hír szerkesztése</em> Nem csak fociban tanulhatnak a román játékosok a németektől
Jólneveltségből is leckét adtak az U20-as Nationalelf tagjai.
<em>Hír szerkesztése</em> Lemond a fizetésemelésről az aradi polgármester
A helyettesei sem kapják meg a béremelést.
<em>Hír szerkesztése</em> Hosszabbítás után búcsúztak a lippaiak a kupától
A harmadosztályú csapat nem bírt a második ligás Buzăuval.