Elhalasztják Botházi Mária könyvbemutatóját [FRISSÍTVE]

2023. szeptember 21.
A Mathias Corvinus Collegium (MCC) szervezésében mutatták volna be Botházi Mária kötetét az Aradi Magyar Napok keretében, szeptember 23-án, szombaton 16 órától.
<em>Hír szerkesztése</em> Az MCC szervezésében mutatják be Botházi Mária legújabb könyvét

A szervezők tájékoztatása szerint a rendezvényt egy későbbi időpontban tartják meg. Íme, az MCC közleménye: „Értesítjük a Tisztelt Érdeklődőket, hogy Botházi Mária Fűnyíró a tündérkertben című könyvbemutatója és közönségtalálkozója személyes okok miatt elmarad és egy másik időpontban kerül megrendezésre.

Az új helyszín és időpont: október 12., csütörtök, 18 óra, MCC Aradi képzési központ (Bulevardul Revoluției / Andrássy tér 78. sz., Neumann-palota).

A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt ezen a dátumon is.”

A Botházi Mária korábbi népszerű könyveit (Biorobot, 2019; Boldogság juszt is a tiéd, 2016) és tárcáit ismerő olvasó már otthonosnak találhatja a Fűnyíró a Tündérkertben című írásainak egyedi stílusát, témaválasztását. Az új kötet lényegét így fogalmazhatnánk meg: mi romániai magyarok vagyunk, és ezzel sok minden megmagyarázható. Például az, hogy miért foglalkoztat akár egy életen át a kivándorlás kérdése, miért tekintjük természetesnek azt, ha valami nehéz, és gyanúsnak, ha valami könnyű, és miért mondjuk blokknak a panelházat? Egyáltalán: hogyan élünk, cselekszünk, gondolkodunk, és miért úgy, ahogy? A Fűnyíró a Tündérkertben karcolatai a hétköznapok erdélyi emberét láttatják különböző élethelyzeteiben, sok-sok humorral, iróniával, olykor pimaszul akár, de mindvégig derűvel és együttérzéssel.

Botházi Mária, író, szerkesztő, a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem újságírás szakának egyetemi adjunktusa. Több erdélyi lapnál is dolgozott újságíróként, jelenleg a Helikon irodalmi portál publicistája. Karcolataiban görbe tükröt tart elénk arról, hogy miként élünk, milyenek vagyunk mi, erdélyi magyarok. Témái a mindennapok világából merítenek: a családi élet visszásságai, a megfelelni akarás belső és külső kényszerei, a női lét sajátságai, a női-férfi szerepek korlátai, a társadalmi elvárások jelennek meg bennük.

További hírek

Hír beküldése
Ideiglenesen Nagyváradon rendezi majd a hazai meccseit az aradi csapat.
Hír beküldése
Fellélegezhetnek a körgyűrűn áthaladók.
Hír beküldése
Ötvenhat év kellett ehhez.
<em>Hír szerkesztése</em> Szülőföldön magyarul: péntektől utalják a támogatást
A támogatási kérelmek pozitív elbírálásáról szóló levélben minden kedvezményezett esetében szerepelni fog az a dátum, amelytől kezdődően felvehetik a múlt, 2022–2023-as tanévre szóló, 100 ezer forintnak megfelelő 1260 lejes oktatási-nevelési vagy hallgatói támogatást.
<em>Hír szerkesztése</em> Az MCC szervezésében mutatják be Botházi Mária legújabb könyvét
Októberben tartják meg.
<em>Hír szerkesztése</em> RMDSZ: legyen olcsóbb a vezetékes víz!
A szenátus megszavazta a törvényjavaslatot.
<em>Hír szerkesztése</em> Fordulj egyet, ne nevess! – Folkudvar az Aradi Magyar Napokon
Az Alma Mater Alapítvány és az Aradi Táncház Egyesület szerevezésében.
<em>Hír szerkesztése</em> Eötvös 175: Aradon is megemlékeztek a geofizikusról [AUDIO]
A tudós a Világoson végzett kísérletekkel alapozta meg hírnevét.
<em>Hír szerkesztése</em> A bankok, nagyvállalatok és kisvállalkozók adóterheinek növelésével mérsékelnék a költségvetési hiányt
Közvitára bocsátották a javaslatot.
<em>Hír szerkesztése</em> Dankó Pista-díjat kapott Antal Péter [AUDIO]
Pécska polgármesterét a Magyarnóta Mecénása kategóriában tüntették ki.