A Zördöggel vendégszerepel Hollóházán a kamaraszínház

2020. augusztus 20.
Augusztus 23-án, vasárnap Hollóházán vendégszerepel az Aradi Kamaraszínház A Zördög című komédiája. A magyarországi nézők a Déryné-program keretében láthatják az élőzenével, tánccal, vigassággal fűszerezett előadást, amelyet tavaly 11 Arad megyei településen játszott a társulat a nagysikerű Szórvány Kulturális Karaván keretében.
<em>Hír szerkesztése</em> A Zördöggel vendégszerepel Hollóházán a kamaraszínház

A magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Budapesti Nemzeti Színház azért indította el a Déryné-programot, hogy a minőségi kultúra ne csak a szűk elit kiváltsága legyen, hanem valamennyi állampolgár hozzáférjen a színvonalas előadásokhoz. A „Színház mindenkinek” mottó jegyében zajló kezdeményezés a minőségi kultúra elérését teszi lehetővé Magyarország számos területén, a színielőadásokkal rosszul ellátott kistelepülésekre juttatva el a színvonalas produkciókat.

A programba bekerült az Aradi Kamaraszínház A Zördög című produkciója is, amelynek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hollóháza ad otthont. Az előadás 2019-ben a Szórvány Kulturális Karaván keretében jött létre. Móricz Zsigmond három egyfelvonásos paraszttréfáját – A Zördög, Dufla pofon, Lélekvándorlás – dolgozza fel Éder Enikő, Harsányi Attila, Katkó Ferenc és Tege Antal előadásában, a szabadkai Juhász Zenekar élő zenei játékával, valamint a békéscsabai Tabán Táncegyüttes táncosainak közreműködésével.

Az előadás egy színes lakodalmi forgatag eseményein keresztül enged bepillantást a korabeli Magyarország sokszor pajzán jelenetekkel tarkított szerelmi életébe. Az előadás után a Juhász Zenekar tart táncházat, közreműködik Farkas Tamás és a táncosok.

  • Szereplők: Éder Enikő, Tege Antal, Harsányi Attila, Katkó Ferenc
  • Közreműködik: a szabadkai Juhász Zenekar és a békéscsabai Tabán Táncegyüttes
  • Koreográfus: Farkas Tamás
  • Rendező: Tapasztó Ernő

További hírek

Hír beküldése
Öt intenzív ellátást igénylő pácienst vesz át a szegedi kórház.
Hír beküldése
Postán, telefonon és e-mailben tartják a kapcsolatot.
<em>Hír szerkesztése</em> Piros-fehér tömegközlekedési eszközöket rendeltek
Olyan modernek leszünk, hogy csak na!
<em>Hír szerkesztése</em> Több tucat migránst kaptak el az utóbbi 24 órában
Erősödik a nyomás a határon.
A koronavírus-járvány közbeszólt.
<em>Hír szerkesztése</em> Két hétig online oktatásra térnek át a Csiky-ben [AUDIO]
Az elemi és a végzős osztályok kivételt jelentenek.
Honosítási ügyintézés.
<em>Hír szerkesztése</em> Kisbusz és személygépkocsi ütközött össze kora reggel [FRISSÍTVE]
Öt személyt szállítottak kórházba.
<em>Hír szerkesztése</em> Ajtóstól rontott a házba [FRISSÍTVE]
Egy rendszámtábla nélküli, balesetezett személygépkocsival ébredtek a házuk udvarán.
Hír beküldése
Klaus Iohannis azt követően döntött a miniszterelnök-jelölt kinevezéséről, hogy hétfőn az elnöki hivatalban külön-külön konzultált a parlamenti pártok küldöttségeivel. Az alkotmány által megkövetelt kormányalakítási egyeztetések anélkül kezdődtek meg, hogy a pártok előzetesen bármilyen koalíciós megállapodásra jutottak volna.