„A vers néma, adj neki hangot…”

A magyar irodalom egyik legkiemelkedőbb és legismertebb alakja, Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából az idei Petőfi-emlékév, ezért az RMDSZ Arad megyei szervezete és a Pro Identitas Egyesület ehhez kapcsolódva hirdeti meg negyedik alkalommal „A vers néma, adj neki hangot…” című online versmondó versenyt a Magyar Szórvány Napja alkalmából, amelyre Petőfi Sándor-verseket várnak a jelentkezőktől.

Minden verskedvelő Arad megyei szülőt és pedagógust biztatnak, hogy gyermeke/diákja korához illő vers megtanulásával nevezzen be a versenyre. Készítsen egy legfeljebb 3 perces, álló telefonos felvételt, amelyet küldjön el WhatsAppon a 0723/691–237-es telefonszámra.

Beküldéskor írják meg a versmondó gyerek nevét, életkorát, a korosztályt, valamint a szülő/pedagógus e-mail címét. A pályázatok beérkezésének határideje 2023. november 6. éjfél.

A beérkezett videókat korosztályonként értékeli a szakmai zsűri: 

  1. korosztály: óvoda-előkészítő osztály

  2. korosztály: I–II. osztály

  3. korosztály: III–IV. osztály

  4. korosztály: V–VI. osztály

  5. korosztály: VII–VIII. osztály

  6. korosztály: IX–XII. osztály

Az elbírálás szempontjai: szövegismeret, előadásmód, szép, tiszta beszéd, korosztálynak megfelelő versválasztás.

A beküldési határidő lejárta után, november 10. és 14 között közönségszavazásra is sor kerül az RMDSZ Arad megyei szervezetének Facebook-oldalán, amelyen a videók korosztályonként lesznek egy felvételben összevágva, megszámozva és feltöltve. Ennek érdekében kérik, töltsék ki az RMDSZ weboldalán található (vagy a cikk alján letölthető) adatvédelmi nyilatkozatot, vagy írják meg kézzel és fényképezzék le, majd küldjék el a felvétellel együtt.

Az eredményhirdetésre a Magyar Szórvány Napján, november 15-én, szerdán kerül sor.

Csatolmány

A rovatból ajánljuk:

Belső tízezer
Az Aradi Kamaraszínház szervezésében november 20-án, hétfőn 18 órakor első regényét mutatja be Karácsonyi Zsolt író, költő, műfordító Aradon.
Dante Pokla a kamaraszínház műsorán
Gyabronka József monodrámája.
Változatos november az Aradi Kamaraszínházban
Temesvári és budapesti vendégelőadások.