A show mégsem megy tovább [FRISSÍTVE]

2020. július 20.
Július 27-én, hétfőn 20 órakor az Arad Megyei Kulturális Központ udvarán (Gh. Barițiu u. 16. sz.) Szarvas József egyéni estjével folytatódott volna az Aradi Kamaraszínház nyári évada.
<em>Hír szerkesztése</em> A show mégsem megy tovább [FRISSÍTVE]

A budapesti Nemzeti Színház tagja Jászai Mari-díjas színésze, érdemes és kiváló művész Pustol a hó című előadása saját életéről, különleges életpályájáról szól. Sajnos a korábban beharangozottakkal eltérően mégsem láthatják a nézők a produkciót.

Tapasztó Ernő, a színház igazgatója az imént közölte: a magyarországi hatóságok által a koronavírus-járvány miatt elrendelt belépési korlátozások mégsem teszik lehetővé a magyarországi művészek akadálytalan átlpését a határon. A korlátozott sávban történő határátlépési és a 24 órás időkorlátra vonatkozó szabály nem vonatkozik a magyar állampolgárokra, tehát a magyarországi művészek nem jöhetnek át anélkül, hogy hazautazáskor koronavírus-tesztet kellene végeztetniük.

Ez érinti a Szórvány Kulturális Karavánt is, tehát a vidéki turnésorozatot Varga Miklós színész-énekessel és a Tabán Táncegyüttes tagjaival is felfüggesztették egy időre.

„Többszöri próbálkozásaink ellenére sem sikerült olyan megoldást találnunk, amely lehetővé tegye az előadásainkban szereplő magyarországi művészek szabad mozgását a román–magyar határon. Ezért egyelőre kénytelenek vagyunk lemondani az Aradi Kamaraszínház és a Szórvány Kulturális Karaván júliusi előadásait. A korábban beharangozott Pustol a hó című előadás, valamint A kiskakas gyémánt félkrajcárja című zenés produkció a jelenlegi helyzet alapján elmaradnak. Továbbra is figyelemmel kísérjük a Romániára és Magyarországra vonatkozó járványügyi korlátozások alakulását és mindent megteszünk azért, hogy megtarthassuk a tervezett előadásokat" – olvasható a színház közleményében.

 

 

 

További hírek

<em>Hír szerkesztése</em> Munkával „kezelte magát” a kamaraszínház [AUDIO]
Több önálló és koprodukciós előadást állítottak színpadra, amelyeket idén bemutatnak.
Hír beküldése
Többet nem közöltek.
<em>Hír szerkesztése</em> Iohannis: február 8-tól az iskolák többségét megnyitják
Amennyiben a koronavírus-járvány az elmúlt két héthez hasonlóan alakul, a második félévtől kezdve az iskolák nagy részében megkezdődik az osztálytermi tanítás. Az egyetemek saját hatáskörben döntik el, hogy a diákok mikortól térnek vissza a tantermekbe.
<em>Hír szerkesztése</em> 20 és 40 százalékos árkedvezmény a LaMajole-nál (x)
Így öltözz az outletből!
<em>Hír szerkesztése</em> Bolyai-monodrámával indítja az évet az Aradi Kamaraszínház
A Magyar Kultúra Napján kétszer is előadják A Tér című darabot.
<em>Hír szerkesztése</em> Újabb harminc nappal meghosszabbítják a veszélyhelyzetet
Január 13-tól lép érvénybe.
<em>Hír szerkesztése</em> Román Kupa: Kolozsvárra látogat az UTA
A meccsnap február 10., de ez még a tévés közvetítések függvényében változhat.
<em>Hír szerkesztése</em> Negyedik napja keresik az eltűnt vadászi kisfiút
Átkutatják az árkokat, öntözőcsatornákat is.
<em>Hír szerkesztése</em> Beszakadt az álmennyezet az Atriumban [VIDEO]
Szerencsére éjjel történt, amikor nem voltak bent vásárlók.
Hír beküldése
Minden, ami az oktatáshoz kell.