A Művészettel folytatódik a kamaraszínház nyári évada

2020. július 13.
Július 17-én, 20 órakor folytatódik az Aradi Kamaraszínház nyári évada a Kézdivásárhelyi Udvartér Teátrum Művészet című előadásával, az Arad Megyei Kulturális Központ nyári színházában (Barițiu utca 16.).
<em>Hír szerkesztése</em> A Művészettel folytatódik a kamaraszínház nyári évada
Lung László Zsolt az előadásban | Kézdivásárhelyi Udvartér Teátrum

Yasmina Reza kortárs drámája művészeti kérdéskörök margóján bontja ki a barátság természetét, s jól szemlélteti, hogy az emberi kapcsolatokat szinte sosem nyilvánvalóan fontos, hanem látszólag mellékes dolgok határozzák meg – a képvászon csak ürügy, a nézeteltérések gyűjtőlencséje. Az utóbbi évek nagy nemzetközi színházi sikereket elért drámáját a közönség az Udvartér Teátrum (2019-ig Kézdivásárhelyi Városi Színház) társulatának előadásában és Barabás Árpád rendezésében tekintheti meg. A szereposztásban Kolcsár Józsefet, Kiss Lászlót és az aradi közönség számára jól ismert Lung László Zsoltot láthatják.

„Mi a barátság? Mitől barát a barát? Mikor barát, vagy mikor nem barát a barát? Mi az, ami nem fér bele a barátságba? Rengeteg olyan kérdést vet fel a darab, amit a mindennapi életben az ember a barátjával nem tesz meg. Yasmina Reza ebben a darabban elképesztően mélyrehatóan és lényegre tapintva járja körbe az emberi kapcsolatok egyik legkényesebb kérdését. Számunkra nagyon izgalmas volt tanulmányozni a próbák alatt a barátságot, mint lételemet. Jó így a színházban ezeket a kérdéseket kinagyítani, kiélezni, hisz a néző ha kimegy, ugyanezeket a kérdéseket teszi majd fel önmagának is” – nyilatkozta a darab kapcsán Lung László Zsolt.

Július 17-én, pénteken 20 órakor folytatódik az Aradi Kamaraszínház nyári évada a Kézdivásárhelyi Udvartér Teátrum...

Közzétette: Aradi Kamaraszínház – 2020. július 13., hétfő

Jegyek 15 (teljes áru), 10 (nyugdíjas, egyetemi hallgató), illetve 5 (diák) lejes áron válthatók online, a www.biletmaster.ro oldalon. Akinek nincs lehetősége online vásárlásra, jegyigényét jelezheti telefonon a nagyszínház pénztárában a 0744/475–147-es számon, jegyét pedig felveheti az előadás előtt egy órával a helyszínen. Telefonos jegyfoglalás hétfőtől péntekig 10–16, szombaton 10–12 óra között. Rossz idő esetén az előadást másnap, július 18-án, 20 órától tekinthetik meg az érdeklődők a nyári színházban.

További hírek

Hír beküldése
Öt intenzív ellátást igénylő pácienst vesz át a szegedi kórház.
Hír beküldése
Postán, telefonon és e-mailben tartják a kapcsolatot.
<em>Hír szerkesztése</em> Piros-fehér tömegközlekedési eszközöket rendeltek
Olyan modernek leszünk, hogy csak na!
<em>Hír szerkesztése</em> Több tucat migránst kaptak el az utóbbi 24 órában
Erősödik a nyomás a határon.
A koronavírus-járvány közbeszólt.
<em>Hír szerkesztése</em> Két hétig online oktatásra térnek át a Csiky-ben [AUDIO]
Az elemi és a végzős osztályok kivételt jelentenek.
Honosítási ügyintézés.
<em>Hír szerkesztése</em> Kisbusz és személygépkocsi ütközött össze kora reggel [FRISSÍTVE]
Öt személyt szállítottak kórházba.
<em>Hír szerkesztése</em> Ajtóstól rontott a házba [FRISSÍTVE]
Egy rendszámtábla nélküli, balesetezett személygépkocsival ébredtek a házuk udvarán.
Hír beküldése
Klaus Iohannis azt követően döntött a miniszterelnök-jelölt kinevezéséről, hogy hétfőn az elnöki hivatalban külön-külön konzultált a parlamenti pártok küldöttségeivel. Az alkotmány által megkövetelt kormányalakítási egyeztetések anélkül kezdődtek meg, hogy a pártok előzetesen bármilyen koalíciós megállapodásra jutottak volna.