A kamaraszínház júliusi programja

2020. június 30.
Július elején gyermekelőadással, népzenei koncerttel és kabaréval folytatódik a nyári évad az Aradi Kamaraszínházban. A szabadtéri előadások sorában a szabadkai Juhász zenekar két koncerttel örvendezteti meg az aradi közönséget, majd Aradi Tibor humorista főszereplésével elstartol a Kabarévasárnapok sorozata. Az előadások helyszíne az Arad Megyei Kulturális Központ nyári színpada (Barițiu utca 16. szám).
<em>Hír szerkesztése</em> A kamaraszínház júliusi programja

Július 2-án, csütörtökön 18 órakor a gyermekeknek zenél a Juhász Zenekar. A szabadkai együttes Heje-huja vigalom című gyerekkoncertjén népdalok, megzenésített gyermekversek és népszerű gyermekdal-feldolgozások szólalnak meg szerte a Kárpát-medencéből. A zeneszámok alatt a gyermekek közelebbről megismerkedhetnek különböző érdekes hangszerekkel, így a koncert közelebb hozza a népzene és a népdalok világát a legfiatalabbakhoz. A szabadkai együttes előadása már bejárta az egész Vajdaságot több száz gyermeknek szerezve felejthetetlen élményt, most az aradiak is részesülhetnek benne.

Aznap 20 órakor a gyermekelőadást a Juhász Zenekar jubileumi koncertje követi. A szabadkai együttes tagjait az együtt muzsikálás öröme, a hagyományápolás és a magyar népzene szeretete hozta össze 20 évvel ezelőtt. Azóta a Vajdaság egyik legismertebb, legkiemelkedőbb népzenei együttesévé váltak. Számos díjat, elismerést szereztek nemcsak otthon, hanem Magyarországon és Európa-szerte. Önálló lemezeik autentikus népzenei összeállításokat tartalmaznak, ugyanakkor több kortárs táncszínházi darabhoz szereztek zenét.


A Juhász Zenekar

A Juhász Zenekar több éve együttműködik az Aradi Kamaraszínházzal is. Az együttes jegyzi például a tizenhárom aradi vértanú emléke előtt tisztelgő 13 című különleges kortárs táncjáték zenéjét, valamint a zenekar élőzenei játéka kíséri az Aradi Kamaraszínház A Zördög című vígjátékát is. A Juhász Zenekar tagjai: Juhász Gábor (hegedű, prímtambura, ének), Juhász Gyula (brácsa, tamburakontra), Vas Endre (hegedű), Dvorácskó Szebasztián (nagybőgő), Ölveczky Tamás (klarinét, harmonika).

A gyermek- és jubileumi koncert után július 5-én, vasárnap 20 órakor kabaréesttel várják a nézőket. A Kabarévasárnap az Aradi Kamaraszínház új sorozata, amellyel reményeik szerint havonta jelentkeznek. Aradi Tibor humorista ezúttal Varga Ferenc Józsefet látja vendégül. Aradi Tibor és Varga Ferenc József neve 1992 óta elválaszthatatlan a kabaré és a stand up comedy világában. A Mikroszkóp Színpadon és a különböző tévéműsorokban, később a Rádiókabaréban is szinte mindig egymás mellett tűntek fel. A népszerű humorista páros csaknem két évtizedes közös munkásságuk legnagyobb sikerszámait szerkesztették humorestjükbe.


Varga Ferenc József és Aradi Tibor

A Juhász Zenekar gyerekkoncertjére 5 (egységes ár), a zenekar jubileumi koncertjére, valamint Aradi Tibor és Varga Ferenc József humorestjére 15 (teljes áru), 10 (nyugdíjas, egyetemi hallgató), illetve 5 (diák) lejes áron válthatók jegyek online, a www.biletmaster.ro oldalon. Akinek nincs lehetősége online vásárlásra, jegyigényét jelezheti telefonon a nagyszínház pénztárában a 0257/280–016-as számon, jegyét pedig felveheti az előadás előtt egy órával a helyszínen. Telefonos jegyfoglalás hétfőtől péntekig 10–16, szombaton 10–12 óra között.

Felhívják a nézők figyelmét, hogy a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében belépéskor érintésmentes testhőmérséklet-mérést végeznek, kötelező az egészségügyi maszk viselése és a távolságtartás.

További hírek

Hír beküldése
A Csiky-ben is javultak az eredmények.
Hír beküldése
Nincs más hátra: előre!
<em>Hír szerkesztése</em> Aradiaknak is termett babér Gyulán
Úszásban már érmeket osztottak a koronavírus-időszak után.
<em>Hír szerkesztése</em> Egyszerre küzdöttek vízzel és tűzzel a katasztrófaelhárítók
Ítéletidő!
<em>Hír szerkesztése</em> Másfél koncertet adott a Juhász Zenekar
A 20 éves jubileumi fellépésre váltott jegyek egy másik előadáson felhasználhatók.
<em>Hír szerkesztése</em> Koronavírus-fertőzés miatt elhalasztják az UTA meccsét [FRISSÍTVE]
A Ploiești-i Petrolul több játékosának pozitív lett a tesztje.
<em>Hír szerkesztése</em> Arad, vírusmentes övezet [FRISSÍTVE]
Az utolsó koronavírusos beteg is elhagyhatta a kórházat.
<em>Hír szerkesztése</em> Idén is folytatódik a Szórvány Kulturális Karaván
Az Aradi Kamaraszínház nyolc településre viszi el az előadását.
<em>Hír szerkesztése</em> Budafokon folytatja Zsóri Dániel [VIDEO]
Simonyifalva Puskás-díjas labdarúgója csapatot váltott.
<em>Hír szerkesztése</em> Gyerekeket mentettek ki a Fehér-Körösből a tűzoltók
Majdnem tragédia lett a hűsítő csobbanásból.