Volt szökőkút, nincs szökőkút

Ilyen volt esténként a szökőkút | Fotó: Pataky Lehel Zsolt

Ilyen volt esténként a szökőkút | Fotó: Pataky Lehel Zsolt

Néhány hétig élvezhették csak az aradiak a volt Nagypiac helyén kialakított park díszszökőkútjának sugár- és fényjátékát, pénteken ugyanis az esti tűzijátékot szervező cég mikrobusza ráhajtott, és tönkretette azt.

Az ünnepélyesen még át sem adott, de az ortodox húsvéti vásárnak már otthont adó volt Tököli téren (ma hivatalosan Katedrális téren) szervezte meg az önkormányzat a „helyi közigazgatás napját” abból az alkalomból, hogy 105 évvel ezelőtt, 1919. május 17-én vonult be a román hadsereg Aradra, és bevezették a román adminisztrációt. Katonai parádét, díszszemlét, könnyűzenei koncerteket és esti tűzijátékot hirdettek a térre.

Több helyi román hírportál beszámolója szerint az évfordulót beárnyékolta, hogy a közpénzből átépített téren lévő süllyesztett szökőkutat, amely 144 vízsugarat lövellve ki a Maros kanyarulatát formázta meg, és színes fényárban úszott esténként, tönkretette a tűzijátékot szervező cég, amikor is a mikrobusza, amely a pirotechnikai eszközöket hozta, ráhajtott, és az autó súlya alatt beszakadtak a burkolólapok.

Az aradon.ro megkeresésére a városháza sajtóosztálya kifejezte „sajnálatát a történtek miatt”, és megígérte, hogy „a lehető leghamarabb helyrehozzák a hibát”. Azt nem tudni egyelőre, ki viseli majd a felelősséget a történtekért.

A rovatból ajánljuk:

Gyereknapon indítják a városnéző kisvonatot
Szombaton 12 és 15 óra között, vasárnap 13 és 21 óra között jár.
Vissza a feladóhoz
Magyartalan szöveggel hívják ünnepelni és kampányrendezvényre a magyarokat.
Több mázsányi szemét maradt a határátkelők környékén az ünnepi forgalom után
A távozó román vendégmunkások „otthon érezték” magukat.
Szentestéig közlekedik a Mikulás-villamos
Délelőttönként csoportok szállhatnak fel, de utána bárki közlekedhet vele.