Novemberre ígérik a mikelakai felüljáró átadását

Így néz ki most a felüljáró | Fotó: DRDP

Így néz ki most a felüljáró | Fotó: DRDP

Elhelyezték a betongerendákat a mikelakai felüljárón – jelentette be a temesvári székhelyű Regionális Út- és Hídügyi Igazgatóság (DRDP).

Az Arad–Bukarest fő vasútvonal felett áthaladó átjáró építése évekkel ezelőtt félbeszakadt, a munkálatokat idén folytatták, mostanra pedig helyükre kerültek a feszítő-merevítő betongerendák: kilenc 22 méteres és két 28 méteres elemet helyezett el a kivitelező, a SPIC kft. A létesítmény 70 százalékban elkészült már, és a DRDP ígérete szerint ez év novemberében átadják a forgalomnak.

Az Aradot észak felől kikerülő (fél)körgyűrűt két helyen is keresztezi a vasút, ami miatt évekig rémálom volt a közlekedés a tranzitforgalom számára Aradon – hol a sorompók miatti várakozás, hol az átjárók rossz állapota miatt volt araszolgatás, néha órákba tellett átjutni a 7-es számú országút ezen szakaszán. 2012-ben két felüljáró építését kezdték meg, de egy év múlva az akkori USL- (szociálliberális) kormány leállíttatta a munkálatokat.

 

Hosszú politikai alkuk árán évek múlva folytatták a hőerőmű melletti felüljáró építését, amit végül 2018. október 15-én adtak át, így legalább a Brád–Kürtös vonalon közlekedő személy- és tehervonatok miatt nem kellett várakozniuk az autósoknak.

A rovatból ajánljuk:

Több mázsányi szemét maradt a határátkelők környékén az ünnepi forgalom után
A távozó román vendégmunkások „otthon érezték” magukat.
Szentestéig közlekedik a Mikulás-villamos
Délelőttönként csoportok szállhatnak fel, de utána bárki közlekedhet vele.
Lakossági felhasználásra kínálják az UTA-stadion gyepkeverékét
Megkezdték a pályafelújítást a Neuman Ferenc Arénában.