„Méhlegelők” váltották fel a zöldövezeteket a villamossínek mentén

Várják a beporzó méhecskéket – olvasható a táblán | Fotó: Aradi Hírek

Várják a beporzó méhecskéket – olvasható a táblán | Fotó: Aradi Hírek

Ha valaki azt hinné, hogy rendezetlen a villamosmegállók környéke az Aurel Vlaicu (Pécskai) úton, téved – az aradi önkormányzat „városi rétek” elnevezésű projektjének célja, hogy térdig érő vadvirágok díszítsék a sínek mentén a sugárutat.

A polgármesteri hivatal még március végén adott ki egy közleményt, hogy a vasútállomástól az UTA téren át egészen a Fortuna térig a drága pénzen kiépített (kiszámlázott) gyepszőnyeget és öntözőberendezést megszűnteti, helyette pedig vadvirágokkal bevetett zöldövezetet alakít ki, pontosabban hagyja a természetre, hogy kialakítsa.

A „munka” mostanra beérett!

A tájékoztatásban nem titkolták: ezzel a gyepszőnyeg újra vetésére, öntözésére és a fűnyírásra fordított pénzt spórolják meg, nem utolsó sorban az öntözővíz magas vastartalma miatt a locsolásnak kitett utcai berendezések sem fognak megbarnul. Az új megoldás fenntartása tehát pénzbe sem kerül, és dolog sincs vele, ráadásul a harminc féle évelő növény nem csak színesíti a városképet, tavasztól őszig virágzik. Nem utolsó sorban a beporzó rovaroknak és kiváló terepet biztosít.

Többek között réti here, fehér here, orvosi zsálya, tűlevelű szegfű, kamilla (orvosi székfű), leleplezett zsálya, tejoltó galaj, közönséges gyujtoványfű, apró mályva, réti margitvirág (margaréta), vad kamilla, pásztortáska, pipacs stb. csodálható meg, már ha van idő nézelődni – látványnak szép, de a magas aljnövényzetben lapuló sörös és üdítőitalos dobozok, illetve egyéb kommunális hulladék már nem annyira.

Félő, hogy a városvezetés nem csak a zöldövezet gondozásáról, hanem a takarításról is lemondott.

A. H.

A rovatból ajánljuk:

Gyereknapon indítják a városnéző kisvonatot
Szombaton 12 és 15 óra között, vasárnap 13 és 21 óra között jár.
Volt szökőkút, nincs szökőkút
Örömre készültek a románok, üröm lett belőle.
Vissza a feladóhoz
Magyartalan szöveggel hívják ünnepelni és kampányrendezvényre a magyarokat.
Több mázsányi szemét maradt a határátkelők környékén az ünnepi forgalom után
A távozó román vendégmunkások „otthon érezték” magukat.
Szentestéig közlekedik a Mikulás-villamos
Délelőttönként csoportok szállhatnak fel, de utána bárki közlekedhet vele.