Még át sem adták a parkolót, de már megrongálták

Ismeretlen tettesek megrongáltak egy, a helyi önkormányzat által épített és még nem használt emeletes parkolót Aradon. A létesítményt adminisztráló vállalat feljelentést készül tenni az ügyben.

A megrongált parkoló egyike annak a nyolc, emeletes parkolónak, amelyeket az önkormányzat építtetett 2018 és 2021 között, mintegy 8 millió eurós ráfordítással. Ezek közül hármat még nem adtak használatba.

A FastPark 1 az ALFA-lakónegyedben lévő Pădurii utcában található. A környéken lakók az elmúlt napokban vették észre, hogy vandálok világítótestek tucatjait tették tönkre, kábeleket téptek ki a falból, festékkel kenték össze a falakat, üvegeket törtek szét és szemeteltek.

Az önkormányzat közterület-fenntartó cége, a Recons feljelentést készül tenni az ügyben. A vállalat illetékese, Laurenţiu Puf az Agerpresnek azt nyilatkozta, a lakónegyedben van még egy FastPark típusú parkoló, amelyet szintén megrongáltak használatba adás előtt. „Ez esetben is felmérjük a károkat és feljelentést fogunk tenni. Ugyanakkor kértük a helyi rendőrséget, hogy járőrözzenek gyakrabban a környéken” – jelentette ki.

A három új parkolót ősztől adnák használatba, miután árverésen hirdetik meg a rendelkezésre álló helyeket.

Agerpres

A rovatból ajánljuk:

Gyereknapon indítják a városnéző kisvonatot
Szombaton 12 és 15 óra között, vasárnap 13 és 21 óra között jár.
Volt szökőkút, nincs szökőkút
Örömre készültek a románok, üröm lett belőle.
Vissza a feladóhoz
Magyartalan szöveggel hívják ünnepelni és kampányrendezvényre a magyarokat.
Több mázsányi szemét maradt a határátkelők környékén az ünnepi forgalom után
A távozó román vendégmunkások „otthon érezték” magukat.