Hattyúcsaládért aggódik a Maros-ártér Természetvédelmi Park vezetősége

A rendőrség és a csendőrség segítségét kérte Maros-ártér Természetvédelmi Park vezetősége, hogy védelmet nyújtsanak egy hattyúcsaládnak, amely harmadik éve a tájvédelmi körzetben költ, és amely ki van téve a közelben lakók támadásának.

A park vezetősége szerint a hattyúk ezúttal a volt téglagyári homokbányatavak egyikének mentén fészkelnek, de a környéken lakó, többnyire nomád körülmények között lakó roma családok egyes tagjai szó szerint vadásznak rájuk.

A közelben élő Gheorghe Ursăcheanu a szvén viseli a madarak sorsát, és azt nyilatkozta az actualitati-arad.ro portálnak, hogy „el szoktam kergetni a cigánygyerekeket, amikor látom, hogy botokkal dobálják őket”. Ursăcheanu szerint idén hét fiókát költött ki a hattyúpár, de az egyik elpusztult. Annál is nagyobb baj, hogy a hím is eltűnt – szerinte egy bárkával támadtak a hattyúkra, akkor vihették el az állatot.

A hattyúcsalád harmadik éve költ Arad mellett, tavaly a Csálai-erdőben lévő Măltăreț-tavat választották otthonuknak.

A rendőrség közleményben reagált a park vezetősége által mondottakra: azt írták, hogy az együttműködési protokoll alapján természetesen segítenek a védelmezésben, ugyanakkor még nem kaptak feljelentést a hattyúlopás ügyében.

A rovatból ajánljuk:

Több mázsányi szemét maradt a határátkelők környékén az ünnepi forgalom után
A távozó román vendégmunkások „otthon érezték” magukat.
Szentestéig közlekedik a Mikulás-villamos
Délelőttönként csoportok szállhatnak fel, de utána bárki közlekedhet vele.
Lakossági felhasználásra kínálják az UTA-stadion gyepkeverékét
Megkezdték a pályafelújítást a Neuman Ferenc Arénában.
Novemberre ígérik a mikelakai felüljáró átadását
Fellélegezhetnek a körgyűrűn áthaladók.