Gyapjúhímzés-képzést szervez az RMDSZ és a Pro Identitas

Az RMDSZ Arad megyei szervezete és a Pro Identitas Egyesület Arad és Arad-környéki szabadrajzú gyapjúhímzések foglalkozássorozatot hirdet a Bethlen Gábor Alap és a Csoóri Sándor Alap támogatásával.

A program célja, hogy a résztvevők megismerkedjenek az Arad és vidéke gyűjtőhellyel megjelölt mustrák csoportjával, a minták mai használati tárgyakon való alkalmazásával. A sorozat megvalósítója a Békés Megyei Népművészeti Egyesület. A foglalkozásokat Bogárné Szőke Erika hímző, népi iparművész, a Békés Megyei Népművészeti Egyesület tagja vezeti. A foglalkozásokra 5 szombaton kerül sor, ami alkalmanként 7 óra. 

Az oktatáshoz a saját hozzájárulás 150 lej. A tanfolyamon elkészült tárgyak a résztvevőké maradnak. A tanfolyam maximális létszáma 12 fő. Azoknak a jelentkezését várják, akik vállaljá az öt hétvégén való részvételt.

A képzésre az RMDSZ székházában kerül sor. Jelentkezni és további kérdésekkel kapcsolatban a 0728/968–056-os és a 0257/250–627-es telefonszámokon lehet. Jelentkezési határidő: 2022. november 21.

A képzésen párnák, kendők, asztali futók, díszpárnák, ajándékszatyrok és táskák hímzését/elkészítését tanulják meg a résztvevők.

A rovatból ajánljuk:

Lakossági felhasználásra kínálják az UTA-stadion gyepkeverékét
Megkezdték a pályafelújítást a Neuman Ferenc Arénában.
Novemberre ígérik a mikelakai felüljáró átadását
Fellélegezhetnek a körgyűrűn áthaladók.
Arad is csatlakozik a „zöld péntekhez”
Hetente egy nap ingyenes lesz a tömegközlekedés.
Lezárnak egy forgalmas kereszteződést
Közlekedési káoszra számíthatunk.