Várják a „pályamunkákat” a március 15-i versmondó-versenyre [AUDIO]

Az RMDSZ Arad megyei szervezete és az aradi Pro Identitas Egyesület az1848–1849-es forradalom és szabadságharc kitörésének 173.évfordulója tiszteletére versmondó- és énekversenyt hirdetettóvodásoknak és kisiskolásoknak.

A vetélkedőre online kerül sor, eredményt nemzeti ünnepünkön, március 15-én hirdetnek.

A forradalom tavasza című vetélkedőre Arad megye valamennyi magyar tannyelvű iskolájából vagy osztályából jelentkezhetnek, sőt a nem anyanyelvükön tanuló magyar gyerekek is küldhetnek be felvételeket az előadásukról.

A pályázatot hat korosztály számára hirdették meg, a diákok szabadon választhatnak a tavaszi vagy hazafias költemények és énekek közül.

A szavalásról vagy éneklésről készült videofelvételeket az RMDSZ Arad megyei Facebook-oldalán megtalálható kapcsolatokra lehet elküldeni: vagy a Messenger-üzenetküldő alkalmazással, vagy a Whattsapp-mobilaplikációval a megadott 0723/691–237-es telefonszámra.

Pataky Lehel Zsolt a főszervezőtől, Ürgögdi Katalintól kérdezte a részleteket. Hallgassa meg a Temesvári Rádió Magyar adása számára készült összeállítást:

A rovatból ajánljuk:

A végleges eredmények szerint is magabiztosan nyert újabb mandátumot a megyei tanácselnök
Iustin Cionca a szavazatok 39,04 százalékát szerezte meg, míg a második helyezett Mihai Fiforra a voksolók 26,06 százaléka pecsételt. Az RMDSZ jelöltje, Péró Tamás 6,48 százalékkal lett ötödik a hét induló közül.
Kiértékeli a választási eredményeket az MKT
Az RMDSZ székházában tartják az ülést jövő csütörtökön.
A szórványlét minden jegyét magán viseli Tornya [AUDIO]
Ma már ritkán hallani magyar szót az utcán.
Hattal nő az RMDSZ-es önkormányzati képviselők száma a következő ciklusban
Jelenleg 52 képviselője tevékenykedik az RMDSZ-nek a döntéshozó testületekben.