A forradalom tavasza

Az RMDSZ Arad megyei szervezete és a Pro Identitas Egyesület az 1848–1849-es forradalom és szabadságharc kitörésének 173. évfordulója tiszteletére versmondó versenyt hirdet óvodásoknak és kisiskolásoknak.

A szervezők célja, hogy a gyerekek lélekben is megéljék az ünnepet és megőrizzék hőseik emlékét – írták a közös közleményben.

A megmérettetésre legfőképpen a nemzeti ünnephez és tavaszhoz köthető verseket, énekeket, népdalokat várnak. A versenyt az alábbi kategóriákban hirdetik meg:

  1. korosztály: óvodások és előkészítő osztályosok
  2. korosztály: I–II. osztály
  3. korosztály: III–IV. osztály
  4. korosztály: V–VI. osztály
  5. korosztály: VII–VIII. osztály
  6. korosztály: IX–XII. osztály

Minden verskedvelő/énekkedvelő Arad megyei szülőt és pedagógust biztatnak, hogy gyereke és kisdiákja korához illő vers/ének megtanulásával nevezzen be a versenyre. Készítsen jó minőségű telefonos felvételt, amelyet küldjön el az RMDSZ Facebook-oldalára Messenger-üzenetben, vagy WhatsApp alkalmazáson a 0723/691–237-es telefonszámra. Beküldéskor írják meg a versenyző gyerek nevét, életkorát, és a korosztályt.

A beküldési határidő március 10. éjfél, március 11–14. között közönségszavazásra is sor kerül, amikor a videókat megtekinthetik majd az RMDSZ Facebook-oldalán. Ennek érdekében kérik, hogy töltsék ki az adatvédelmi nyilatkozatot, vagy írják meg kézzel és fényképezzék le, majd küldjék el a felvétellel együtt.

Minden korosztály első három helyezettje, valamint a közönségdíjasok értékes nyereményben részesülnek. Ugyanakkor minden versmondó részvételi emléklapot kap. Eredményhirdetés a nemzeti ünnepünk napján, március 15-én lesz.

A rovatból ajánljuk:

A nyaralások miatt zsúfolttá váltak az ország nyugati határátkelői
A nagylaki autópálya-átkelőnél egy óra a várakozási idő a ki- és belépő oldalon egyaránt, annak ellenére, hogy mindkét irányban négy-négy sávon zajlik a személyautók és turistabuszok ellenőrzése. Az országúti határátkelőnél két-két sávon zajlik az ellenőrzés, a várakozási idő 50 perc.
Kirándulás Szent István-napján Budapestre
Fedezik az utazási költségek egy részét.
Megújul a Csiky Gergely Főgimnázium bentlakásának konyhai berendezése [AUDIO]
Az Alma Mater Alapítvány és a magyar kormány támogatásával.
Kamionstopot rendeltek el Arad megye útjain a hőség miatt
A 7,5 tonnánál nagyobb teherautók számára.