Tóth Csaba: ügyfélbarát közintézményekre van szükség [AUDIO]

Közel egy hónap telt el azóta, hogy beiktatták az új prefektusokat, köztük öt erdélyi és partiumi megyében az RMDSZ által javasolt új kormánymegbízottakat.

Tóth Csaba jogász személyében Arad megyének is magyar prefektusa van, az 1989-es rendszerváltás óta először.

A kormány területi képviselői nehéz időben vették át a hivatalt, hiszen egyből a koronavírus-járvány elleni küzdelem élén találták magukat, a megyei vészhelyzeti bizottságok vezetőiként olykor nem mindenkinek tetsző szigorú intézkedéseket kell hozniuk, és felügyelniük kell az érvényben lévő szabályok betartását. Az aradi kormánymegbízott dolgát emellett az afrikai sertéspestis-járvány is megnehezítette.

A felelősségteljes munkáról, a közigazgatásban beígért reformokról a magyar érdekképviseletről kérdezte Arad megye prefektusát, Tóth Csabát mandátuma első három hete végén Pataky Lehel Zsolt. Hallgassa meg a Temesvári Rádió Magyar adásában elhangzott interjút:

A rovatból ajánljuk:

Fennállásának 110. évfordulójára megújul a Bohus-palota [AUDIO]
Jeles személyiségek laktak az épületben, emeleti helyiségeit pénzintézetek bérelték, a műteremlakásokban neves képzőművészek alkottak, és ott működött az első, erre a célra kialakított mozi.
Járni jár, de még jut is – Péró Tamás megyei tanácsos az idei költségvetéséről [AUDIO]
A kulturális és a templomfelújítási keret 10 százalékát a magyarság használhatja fel.
Leomlott a solymosi várrom egyik fala
Kampánytéma lett a műemléképület elhanyagoltsága.
Idén megteszik az első lépést a pécskai termálstrand megvalósításához [AUDIO]
Ötmillió euró vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak.