Meghódítja Aradot a római birodalom – két hónapig tart a múzeumban a kiállítás

Április 24. és június 24. között rendezik meg az Arad Megyei Múzeum történelmi részlegén a Római birodalom. A győztesek technológiája elnevezésű kiállítást a bukaresti olasz nagykövetség, az aradi tiszteletbeli olasz konzulátus, az Olasz Kulturális Intézet, a Leonardo da Vinci Múzeum, és az Original Media szervezésében, az Arad Megyei Tanács támogatásával.

A tárlatot nemcsak a történészeknek, hanem mindenkinek ajánlják, akit érdekelnek az emberiség története legnagyobb birodalmának a rejtélyei. A látogatók ókori találmányokat ismerhetnek meg, köztük 40 olyan hadigépezetet, amelyek innovatívnak számítottak a rómaiak korában. Megtekinthetők korabeli fegyverek és páncélzatok – illetve azok korhű rekonstrukciói –, a legionáriusok és a római polgárok hétköznapi használat tárgyai, ruházatai, miként a gladiátorok tragikus sorsát is bemutatják.

A megnyitót április 24-én, szerdán 11 órakor tartják, a kiállítás pedig június 24-ig látogatható keddtől vasárnapig naponta 9–17 óra között (hétfőn zárva). A belépőjegy felnőtteknek 11 lejbe kerül, nyugdíjasoknak 6 lejbe, az óvodások, iskolások és egyetemisták 2 lejért válthatnak jegyet, a szervezett diákcsoportok tagjainak pedig mindössze 1 lejt kell fizetniük, ha az adott oktatási intézmény egyezményt köt a múzeummal – olvasható a közgyűjtemény közleményében.

A rovatból ajánljuk:

Szegedi képzőművész kiállítása az alfa Galériában
Molnár Sándor tárlata június végéig látható.
Díjözön az Aradi Kamaraszínháznak
Tapasztó Ernő színész-rendező az Atelier 30 évfordulós díjat vehette át.
Még két előadás júniusban az Aradi Kamaraszínház műsorán
Kézdi Imola egyéni estje és a GarázsMacbeth.
Koncert és komédia júniusban az Aradi Kamaraszínház műsorán
A Gryllus testvérek Sebestyén Mártával lépnek fel, és jön a Jászai Mari Színház.