Letette a hivatali esküt az RMDSZ új városi tanácsosa

A pénteki rendkívüli tanácsülésen letette képviselői esküjét Horváth Júlia, az aradi testület új RMDSZ-es tagja.

A 23 tagú képviselőtestületben a magyar érdekvédelmi szövetség két helyet szerzett a 2020-as helyhatósági választásokon: Mészár Sándor polgármesterjelölt és Bognár Levente volt alpolgármester jutott be a jelöltlistáról, de miután az RMDSZ nem kapott politikai támogatást az alpolgármesteri tisztség megőrzésére egyik párttól sem, Mészár visszaadta a mandátumát, helyét pedig a listán következő Szabó Mihály vette át (ő 2016–2020 között is tanácsos volt).

Szabó magánéleti okokra hivatkozva idén áprilisban lemondott, az így megürült helyre pedig ismét az RMDSZ javasolhatott egy személyt. Bár a soron következő nem Horváth Júlia lett volna, a szervezet döntése értelmében „előléptették”.

Az új képviselőnek ez a szerepkör újdonság, de a közéleti szerepvállalás nem áll távol a közgazdász végzettségű Horváth Júliától, hiszen az Aradi Magyar Ifjúsági Szervezet (AMISZ) vezetőségének volt tagja korábban, a jelöltlistára pedig az RMDSZ Nőszervezete javaslatára került fel.

A rovatból ajánljuk:

„A szomorkodóval szomorkodni, a nevetővel nevetni” [AUDIO]
Nagy Rozália 25 éve, a kisiratosi Máltai Ház megnyitása óta lakója a mozgássérült-otthonnak. December 3. a fogyatékos emberek világnapja, az ez alkalomból közölt riportban mesél többek között arról, hogy a fizikai akadályok nem szabnak feltétlenül korlátot a léleknek is.
Átadták az onkológia új székhelyét
Mintegy 3500 négyzetméteren több mint 50 kórházi ágy áll rendelkezésre.
Faragó Péter maradt a megyei RMDSZ-szervezet elnöke
A parlamenti képviselő 2015 óta tölti be a tisztséget.
Tisztújításra készülnek a megyei RMDSZ-vezetőségben
November 25-re hívták össze a gyűlést.