Lemondott helyi tanácsosi mandátumáról Szabó Mihály

Az aradi képviselőtestület keddi ülésének végén bejelentette lemondását Szabó Mihály RMDSZ-es testületi tag.

Az RMDSZ színeiben megválasztott Szabó Mihály magánéleti okokkal indokolta döntését, amit már korábban kilátásba helyezett: akkor, amikor tavaly családjával Simonyifalvára költözött. Mint mondta, úgy tartotta etikusnak, hogy ha már nem aradi lakos, akkor nem maradhat tagja a helyi tanácsnak sem.

Ebben a ciklusban ez a második lemondás az RMDSZ-es képviselők részéről: a 2020-as helyhatósági választásokon az RMDSZ listájának első két helyezettje, Mészár Sándor és Bognár Levente jutott be a 23 tagú tanácsba, de miután előbbit a testület nem választotta meg alpolgármesternek, visszaadta a mandátumát, így lépett előre egy helyett Szabó. Az ő helyét a listán utána következő Balta Emese tanítónőnek kell átvennie, ha vállalja.

Szabó Mihály a 2016–2020-as ciklusban egy teljes mandátumot vitt végig a képviselőtestületben. Az RMDSZ megye szervezete nem adott hírt arról, hogy egyik képviselője visszaadta a választóktól kapott megbízatását.

A rovatból ajánljuk:

Tesler Julianna: ha nem leszünk jelen a fakerti tanácsban, mások döntenek majd helyettünk [AUDIO]
Az RMDSZ tanácsosjelöltje a magyarság érdekét tartja szem előtt. (x)
Hégely Levente: megérett az idő a változásra Nagyzerénden [AUDIO]
Az RMDSZ polgármesterjelöltje a mindennapi életet megkönnyítő dolgokat szeretne megvalósítani. (x)
Bene Sándor: fontos, hogy ott legyünk, ahol a döntések születnek, mert csak így harcolhatunk anyanyelvünkért, a kultúránkért [AUDIO]
Az RMDSZ angyalkúti tanácsosjelöltje a magyarság életének megkönnyítéséért és gazdagításáért dolgozik. (x)