„Lehet ellenzéket játszani, de nincs értelme” [AUDIO]

A helyi közösségek támogatása, az igényeik felkarolása és továbbítása a megyei közgyűlésben a legfőbb feladata a megyei önkormányzat két RMDSZ-es tagjának.

Arad megyében a magyarság szórványnak számít, de egy-egy településen jelentősebb számban élnek magyarok, a helyi önkormányzatokban vannak képviselők, öt településen RMDSZ-es polgármestert választottak, és alpolgármesterek is tevékenykednek a magyar érdekvédelmi szövetség képviseletében.

A helyi közösségek támogatása, az igényeik felkarolása és továbbítása a megyei közgyűlésben a legfőbb feladata a megyei önkormányzat két RMDSZ-es tagjának. Bár a magyarok szavazataira nincs szükség ebben a ciklusban a döntések meghozatalához, ugyanis a Nemzeti Liberális Párt abszolút többséget szerzett a legutóbbi választáson, a korábbi évek jó együttműködésének köszönhetően most is sikerült eredményeket elérni – mondta Péró Tamás megyei önkormányzati képviselő, az RMDSZ Arad megyei szervezetének ügyvezető elnöke. Helyi infrastrukturális fejlesztésekre, templomfelújításokra, magyar közösségi rendezvényekre tudtak 2022-ben támogatást szerezni.

Péró Tamással beszélgetett Pataky Lehel Zsolt. Hallgassa meg a Temesvári Rádió Magyar adása számára készült interjút:

A rovatból ajánljuk:

Előkészületek a Szabadság-szobor újbóli felavatásának 20. évfordulójára [AUDIO]
A 2004. április 25-i aradi szoborállításnak erős üzenete volt: közösségi és politikai elszántsággal érvényt lehet szerezni a kisebbségi jogoknak, a visszahozhatók azok a szimbolikus emlékművek, amelyeket megpróbáltak kitörölni a közemlékezetből.
Szülők Akadémiája: generációk az ABC végén, avagy hogyan szálljunk le a mókuskerékről?
Tapolyai Emőke klinikai és pasztorálpszichológus tart előadást Aradon.
Lehetőség szerint növelné polgármesterei és alpolgármesterei számát az RMDSZ [AUDIO]
Jelenleg öt polgármestere és négy alpolgármestere van Arad megyében.