Hétfő reggel rengett a föld Arad megyében

Egy 3,5-ös erősségű földrengés történt hétfő reggel Arad megyében – írta az Agerpres a földfizikai intézetre hivatkozva.

A közlemény szerint a szeizmikus mozgás 6 óra 25 perckor következett be 8 kilométer mélyen. Epicentruma 22 kilométerre volt Aradtól, 48 kilométerre Temesvártól, 74 kilométerre Békéscsabától és 92 kilométerre Resicabányától. Május 22-én, a múlt hétfőn 4,9-es erősségű földrengés volt Lippán, ezt több kisebb utórengés is követte, amelyeket Aradon is éreztek.

Május eleje óta összesen 40 földrengést jegyeztek Romániában, ezek erőssége 2 és 4,7 közötti volt a Richter-skálán. Az idei legnagyobb romániai földrengést (5,7-es erősségűt) február 14-én mérték Gorj megyében, 6,3 kilométeres mélységben.

 

 

A rovatból ajánljuk:

A nyaralások miatt zsúfolttá váltak az ország nyugati határátkelői
A nagylaki autópálya-átkelőnél egy óra a várakozási idő a ki- és belépő oldalon egyaránt, annak ellenére, hogy mindkét irányban négy-négy sávon zajlik a személyautók és turistabuszok ellenőrzése. Az országúti határátkelőnél két-két sávon zajlik az ellenőrzés, a várakozási idő 50 perc.
Kirándulás Szent István-napján Budapestre
Fedezik az utazási költségek egy részét.
Megújul a Csiky Gergely Főgimnázium bentlakásának konyhai berendezése [AUDIO]
Az Alma Mater Alapítvány és a magyar kormány támogatásával.
Kamionstopot rendeltek el Arad megye útjain a hőség miatt
A 7,5 tonnánál nagyobb teherautók számára.