Felfüggesztett börtön a buszt leszorító román sofőrnek

Tíz hónap, két évre felfüggesztett börtönre ítélte a Békéscsabai Bíróság ma azt a román kamionsofőrt, aki előző nap járművével egy utasokkal teli autóbuszt próbált leszorítani a 44-es főútról Békéscsaba és Gyula között.

A Békéscsabai Bíróságnak az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a bíróság közúti veszélyeztetés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat. Cserbenhagyás vétsége miatt a bíróság a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján nem marasztalta el a sofőrt.

A rendőrség közúti veszélyeztetés bűntette és cserbenhagyás vétség elkövetésének a megalapozott gyanúja miatt folytatott gyorsított eljárást az őrizetbe vett 21 éves román állampolgárságú sofőr ellen. Az ítélet nem jogerős, az ügyész fellebbezést jelentett be a cserbenhagyás vétségének megállapításáért és a büntetés súlyosbításáért.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Vargáné Szombati Andrea korábban az MTI-nek elmondta: egy román rendszámú kamion megpróbált leszorítani az útról egy utasokkal teli autóbuszt Békéscsaba és Gyula között. Senki sem sérült meg, a 21 éves román sofőrt őrizetbe vették a rendőrök. A Békéscsaba határában lévő körforgalomnál az elsőbbségadás miatt alakult ki csütörtök délután vitás helyzet a város központjából induló, menetrend szerint közlekedő busz és az elkerülő útról érkező kamion vezetője között. A Körös Volán sofőrje felhajtott a 44-es főút Gyulára vezető, kétszer kétsávos szakaszára, amikor észrevette, hogy a kamion folyamatosan mellettük halad, és a belső sávból feléjük tartva, próbálja kiszorítani az autóbuszt a külső sávból. A kamion letörte a busz bal oldali visszapillantó tükrét, a pótkocsija pedig végigkarcolta a busz oldalát. A súlyosabb baleset elkerüléséért a buszsofőr lehúzódott a leállósávba, és a járművel megállt. A kamionos megállás nélkül továbbhajtott Gyula felé. A buszsofőr a rendszám alapján hívta a rendőrséget. A kamion vezetőjét a békéscsabai rendőrök a gyulai határátkelőhelyen fogták el.

MTI

A rovatból ajánljuk:

Sárga és narancssárga fokozatú hőségriadót fújtak
Az aradi önkormányzat elsősegélynyújtó pontokat rendez be a kánikula idejére.
Szent Iván-éj tűzugrás Pécskán
Vincze Lilla-koncert lesz a hagyományőrző rendezvényen.
Kiértékeli a választási eredményeket az MKT
Az RMDSZ székházában tartják az ülést jövő csütörtökön.
A szórványlét minden jegyét magán viseli Tornya [AUDIO]
Ma már ritkán hallani magyar szót az utcán.