Faragó Péter: fellélegeztünk a járvány után, de krízist teremtett a háború [AUDIO]

A parlamenti képviselő az elmúlt két esztendő mérlegét is megvonta, ugyanis 2020 decemberében lépett kormányra a magyar érdekvédelmi szervezet.

A kormány igyekezett helytállni a koronavírus-járvány, majd az orosz–ukrán háború által kiváltott gazdasági nehézségek közepette, az energia- és üzemanyagár-kompenzációs törvénnyel, a nyugdíjak és a minimálbér jövő évi emelésével ellensúlyozni próbálja azt a veszteséget, amit a családok elszenvedtek – jelentette ki Faragó Péter parlamenti képviselő, az RMDSZ Arad megyei szervezetének elnöke évértékelő sajtótájékoztatóján.

A honatya egyúttal az elmúlt két esztendő mérlegét is megvonta, ugyanis 2020 decemberében lépett kormányra a magyar érdekvédelmi szervezet – azóta ez már a második kabinet, amelynek tagja az RMDSZ. Faragó Péter parlamenti képviselővel beszélgetett Pataky Lehel Zsolt a kormányzati szerepvállalásról, az aradi magyarságot érintő programokról, és a schengeni csatlakozás osztrák vétója okozta csalódásról.

Hallgassa meg a Temesvári Rádió Magyar adása számára készült interjút:

A rovatból ajánljuk:

A végleges eredmények szerint is magabiztosan nyert újabb mandátumot a megyei tanácselnök
Iustin Cionca a szavazatok 39,04 százalékát szerezte meg, míg a második helyezett Mihai Fiforra a voksolók 26,06 százaléka pecsételt. Az RMDSZ jelöltje, Péró Tamás 6,48 százalékkal lett ötödik a hét induló közül.
Kiértékeli a választási eredményeket az MKT
Az RMDSZ székházában tartják az ülést jövő csütörtökön.
A szórványlét minden jegyét magán viseli Tornya [AUDIO]
Ma már ritkán hallani magyar szót az utcán.
Hattal nő az RMDSZ-es önkormányzati képviselők száma a következő ciklusban
Jelenleg 52 képviselője tevékenykedik az RMDSZ-nek a döntéshozó testületekben.