Élhetőbb településért dolgoznak Kisiratoson – [AUDIO]

Korondi Erika polgármester az idei választásokon is jelöltetné magát | Fotó: Pataky Lehel Zsolt

Korondi Erika polgármester az idei választásokon is jelöltetné magát | Fotó: Pataky Lehel Zsolt

A román kormány és az európai unió által finanszírozott regionális fejlesztési programokhoz benyújtott, illetve határon átívelő pályázatok révén pótolja Kisiratos azokat a forrásokat, amit a szűkös helyi költségvetés nem fedez.

A pénzügyi nehézségeket tetézte a román kormány múlt év végi költségtakarékossági intézkedése, amellyel a helyi önkormányzatokat nemhogy nem segítette költségvetés-kiegészítéssel, hanem a már megítélt támogatásokat, fel nem használt pénzalapokat visszavette.

A magyar–román határ mentén fekvő település, Arad megye legmagyarabb községének elöljárói éppen ezért próbálnak kihasználni minden pályázati lehetőséget, amellyel az utakat járhatóbbá, a mindennapi életet kényelmesebbé, az oktatást vonzóbbá, a közösségi programokat változatosabbá tehetik Kisiratoson.

A múlt év eredményeiről és az idei tervekről Korondi Erika polgármestert kérdezte Pataky Lehel Zsolt a Temesvári Rádió Magyar adása számára. Hallgassa meg:

A rovatból ajánljuk:

Fennállásának 110. évfordulójára megújul a Bohus-palota [AUDIO]
Jeles személyiségek laktak az épületben, emeleti helyiségeit pénzintézetek bérelték, a műteremlakásokban neves képzőművészek alkottak, és ott működött az első, erre a célra kialakított mozi.
Járni jár, de még jut is – Péró Tamás megyei tanácsos az idei költségvetéséről [AUDIO]
A kulturális és a templomfelújítási keret 10 százalékát a magyarság használhatja fel.
Leomlott a solymosi várrom egyik fala
Kampánytéma lett a műemléképület elhanyagoltsága.
Idén megteszik az első lépést a pécskai termálstrand megvalósításához [AUDIO]
Ötmillió euró vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak.