Befejezéséhez közeledik a kaszojai Zöld Ház [AUDIÓ]

2015. április 30.
Az 1930-as években épült régi menedékházat lebontották, és nem sokkal odébb egy többszintes, amfiteátrummal, 150 férőhelyes konferencia- és előadóteremmel, étkezővel és hálószobákkal rendelkező épületet húznak.
<em>Hír szerkesztése</em> Befejezéséhez közeledik a kaszojai Zöld Ház [AUDIÓ]

Várhatóan egy hónapon belül elkezdik berendezni és számítógépekkel felszerelni a kaszojai ifjúsági és szabadidős központban épülő környezetvédelmi oktatási és információs központot. A Zöld Ház elnevezésű projekt keretében készülő multifunkcionális létesítmény a Makói Polgármesteri Hivatal és az Arad Megyei Központ határon átnyúló közös projektje révén, az Európai Unió támogatásával valósul meg. Az 1930-as években épült régi menedékházat lebontották, és nem sokkal odébb egy többszintes, amfiteátrummal, 150 férőhelyes konferencia- és előadóteremmel, étkezővel és hálószobákkal rendelkező épületet húznak. A tavaly őszi időjárási viszonyok matt kissé csúszott az építkezés, de Ana Maria Dragoş, a kulturális központ igazgatója szerint a kivitelezők megígérték, hogy egy hónapon belül nekiláthatnak a bebútrzásnak.

A projektvezető makói önkormányzat részéről Csanádi Anikó projektmenedzser a helyszínen elmondta, hogy Makón tavaly ősszel már átadták a Zöld Házat, és hogy a pályázatban vállalt magyarországi és romániai diákok táboroztatása is megtörtént. A felek fontosnak tartották, hogy a közös folyamatterv keretet teremtett a fiatal nemzedék környezettudatosságra neveléséhez, táboroztatásához a természetben, pedagógusok és diákok egyaránt hasznát vehetik majd a jövőben.

A beruházás összértéke a romániai oldalon több mint 775 ezer euró, amiből 433 ezer eurónál is több az EU-támogatás, és 66 ezer euró a kormány vissza nem térítendő támogatása, a többi pedig a megyei önkormányzat által biztosított önrész.

Hallgassa meg Pataky Lehel Zsolt összeállítását, amely a Temesvári Rádió számára készült!

További hírek

Hír beküldése
Ideiglenesen Nagyváradon rendezi majd a hazai meccseit az aradi csapat.
Hír beküldése
Fellélegezhetnek a körgyűrűn áthaladók.
Hír beküldése
Ötvenhat év kellett ehhez.
<em>Hír szerkesztése</em> Szülőföldön magyarul: péntektől utalják a támogatást
A támogatási kérelmek pozitív elbírálásáról szóló levélben minden kedvezményezett esetében szerepelni fog az a dátum, amelytől kezdődően felvehetik a múlt, 2022–2023-as tanévre szóló, 100 ezer forintnak megfelelő 1260 lejes oktatási-nevelési vagy hallgatói támogatást.
<em>Hír szerkesztése</em> Az MCC szervezésében mutatják be Botházi Mária legújabb könyvét
Októberben tartják meg.
<em>Hír szerkesztése</em> RMDSZ: legyen olcsóbb a vezetékes víz!
A szenátus megszavazta a törvényjavaslatot.
<em>Hír szerkesztése</em> Fordulj egyet, ne nevess! – Folkudvar az Aradi Magyar Napokon
Az Alma Mater Alapítvány és az Aradi Táncház Egyesület szerevezésében.
<em>Hír szerkesztése</em> Eötvös 175: Aradon is megemlékeztek a geofizikusról [AUDIO]
A tudós a Világoson végzett kísérletekkel alapozta meg hírnevét.
<em>Hír szerkesztése</em> A bankok, nagyvállalatok és kisvállalkozók adóterheinek növelésével mérsékelnék a költségvetési hiányt
Közvitára bocsátották a javaslatot.
<em>Hír szerkesztése</em> Dankó Pista-díjat kapott Antal Péter [AUDIO]
Pécska polgármesterét a Magyarnóta Mecénása kategóriában tüntették ki.